“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
Lees voor

Overleggen met elkaar lukt niet meer

In de loop der jaren heb ik als juridische bemiddelaar een schat aan kennis en ervaring opgebouwd zowel in juridische en fiscale zin, maar ook weet ik veel over de psychologische aspecten die conflicten in de familie met zich mee brengen en de wijze waarop dat in goede banen geleid kan worden. Vaak gaat het om al jaren durend wantrouwen of over generaties repeterende verhoudingen waar het juridische spectrum geen oplossing voor biedt.

Mediation als oplossing

Ik word regelmatig benaderd door nabestaanden die zich geen raad weten met die gespannen verhoudingen. Vaak ziet men niet meer hoe nog tot onderling overleg te komen, laat staan dat er afspraken gemaakt kunnen worden. Alsof je door de anderen gegijzeld wordt, terwijl je het liefst alles achter je wilt laten zonder voortdurende strijd.
Een rechtszaak heeft meestal slechts negatieve effecten: het is duur, de uitkomst is niet voorspelbaar, het kost gedurende een langere tijd veel negatieve energie en de oorzaak van het probleem wordt niet aangepakt. Want de rechter kan alleen de een of de ander gelijk geven. En er is altijd de mogelijkheid om procedures eindeloos te rekken via hoger beroep of de uitspraak naast zich neerleggen.

Mediation is dan vaak een goede oplossing als u nog samen met elkaar kunt of wilt praten. U gaat met mij dan samen om tafel zitten en ik leid als neutrale en onpartijdige derde het overleg om tot een oplossing te komen.

Er is altijd een passende uitweg te vinden.

Pendelende informateur

Maar als de verhoudingen verstard zijn en men denkt dat de andere zijde niet voor rede vatbaar zal zijn bied ik een aparte vorm van bemiddeling aan. Ik werk dan als een informateur die tussen partijen heen en weer pendelt en met ieder vertrouwelijk overlegt om te bezien waar mogelijkheden liggen en waar no-go area’s zijn.

Aan de hand van die aparte gesprekken begeleid ik u samen naar de wel haalbare oplossing, zonder dat de betrokkenen zich over en weer volledig bloot hoeven te geven.

Als pendelaar houd ik de regie in handen, partijen werken zelf onder mijn begeleiding samen aan de oplossing. Mijn meerwaarde bestaat er uit dat ik partijen ondanks ogenschijnlijk onoverbrugbare problemen met diverse technieken en methoden vaak toch kan helpen bij het vinden van een uitweg: een zakelijke afspraak waarmee het hoofdstuk afgesloten kan worden.

En soms lukt het zo om verstoorde familieverhoudingen dan toch weer te repareren. Soms wordt voorkomen dat ze verslechteren. En soms kan men dan vrede hebben met een oplossing die maakt dat ieder volledig los van elkaar is gekomen omdat er een definitieve streep is gezet.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem contact op voor meer informatie. Ik help u graag verder.

Diensten

  • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Ik wil advies / hulp

receptie

  • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 06-46246500

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Andere diensten van Diederen Mediator Advocaat