Afscheid met een ballonverstrooiing!

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Iedereen verwerkt dit op zijn of haar eigen manier. Enige tijd na de uitvaart en de crematie kom je in het bezit van de as van jouw dierbare. Je komt voor een emotionele vraag te staan; wat gaan we hiermee doen? Wordt het een urn voor in huis, verstrooien op een strooiveld van het crematorium of kiezen we voor een bijzondere bestemming?

Ballonverstrooiing

Steeds meer mensen zoeken naar een passende en mooie manier om afscheid te nemen. Op dit gebied zijn er veel dingen mogelijk. Laatste Vlucht wil je kennis laten maken met de ballonverstrooiing. Dit is een mooie, sfeervolle en vredige manier om afscheid te nemen. Hoog over het land zweeft de as van jouw dierbare in een heliumballon naar de wolken.

Hoe werkt het?

De ballon wordt gevuld met de as van jouw dierbare, waarna het heliumgas wordt toegevoegd. Het vullen van de ballon gebeurt uit het zicht. Je krijgt de ballon aangereikt als deze helemaal klaar is. Hierna krijg je de kans om afscheid te nemen en mag je zelf de ballon oplaten. Deze zal rustig wegzweven in de lucht. Bij goede weersomstandigheden is het mogelijk de ballon ongeveer 20 minuten te volgen.

Gezien de hoeveelheid as die ontstaat na een crematie is het niet mogelijk de as in één ballon op te laten. Bij een ballonverstrooiing zal de as dan ook worden verdeeld over twee of meer ballonnen. Deze ballonnen hebben een doorsnede van bijna twee meter, hebben een hoge kwaliteit en zijn biologisch afbreekbaar. Ook de helium die gebruikt wordt kan voor het milieu geen kwaad.

De ceremonie

De ceremonie kan je persoonlijk aankleden. Wil iemand iets zeggen, willen jullie een glas champagne heffen of willen de kinderen begeleidende ballonnen oplaten? Geef je wensen door en het wordt geregeld. Ook qua locatie zijn er tal van mogelijkheden. De ballonverstrooiingen worden verzorgd in heel Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan het strand, de hei of het bos. Heb je zelf een mooie locatie in gedachten, dan wordt bekeken of dit mogelijk is. Bij iedere ballonverstrooiing worden er foto’s gemaakt van de ceremonie die je digitaal krijgt aangeleverd. Zo heb je voor altijd een mooi aandenken.

Luchtballonverstrooiing

Naast ballonverstrooiingen is ook een asverstrooiing vanuit een luchtballon mogelijk. Een asverstrooiing per luchtballon is een unieke belevenis die je nooit zult vergeten. Zo mooi, rustig en sereen kan het zijn. Koud is het niet, want je merkt niets van de wind en krijgt warmte van de brander. In alle rust vaar je over de mooiste plekjes van Nederland. Ondertussen kun je op de plek van jouw keuze de as van jouw dierbare uitstrooien. Een afscheid om nooit te vergeten!

Wil je een folder ontvangen, wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van Laatste Vlucht via info@laatstevlucht.nl of 06-40474375. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie en foto’s kan je ook kijken op www.laatstevlucht.nl.