“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Uitvaartverzekering

9,4
Klanten vertellen

532 beoordelingen

Lees voor
Denk je erover om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die er zijn. Als we kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen, dan zijn er twee soorten die het meest voorkomen. De natura uitvaartverzekering en de kapitaalverzekering.

Natura Uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden na het overlijden geen geld in handen, maar ontvangen zij een aantal, van te voren bepaalde, diensten. Hierbij zit bijvoorbeeld de begeleiding van een uitvaartverzorger, de kist, het rouwvervoer en drukwerk. De ene verzekering is qua diensten uitgebreider dan de andere. De diensten moeten worden geleverd, ongeacht de kosten op dat moment. Meestal neemt bij een naturaverzekering de verzekeraar een groot deel van de werkzaamheden rond de uitvaart op zich.

Kapitaalverzekering

Een andere uitvaartverzekering is de kapitaalverzekering. Hierbij keert de verzekering een vast bedrag uit als de verzekerde komt te overlijden. Dit bedrag kunnen de nabestaanden gebruiken om de kosten van de uitvaart op te vangen.

Combinatie

Meestal wordt er gekozen tussen een combinatie van een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. De verzekeraar zal een groot aantal (basis)diensten regelen of vergoeden en daarnaast is er een vrij te besteden bedrag. Dit bedrag wordt meestal gebruikt voor de betaling van bijvoorbeeld een grafmonument, crematiekosten of de asbestemming. Ook is het mogelijk om dit bedrag te gebruiken om de uitvaart extra persoonlijk te maken door bijvoorbeeld een borrel met hapjes na de uitvaart, live muziek of een foto- of videoreportage van de uitvaart.

Wil je weten welke mogelijkheden er zoal zijn en ook direct jouw premie berekenen? Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Meer informatie