“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
Lees voor

Het overlijden van een familielid of een andere dierbare geeft vaak veel verdriet maar ook veel zorgen, misschien zelfs slapeloze nachten. Het erfrecht is ingewikkeld en zelfs voor een jurist vaak moeilijk goed te begrijpen. Daarnaast wordt er dagelijks jurisprudentie gemaakt door rechters, die erfrechtelijke geschillen beoordelen en daarbij de wet interpreteren en toepassen. Het leidt vaak tot behoorlijke dossiers en onverhoopt lange procedures. Daar wilt u natuurlijk niet in verzeild raken en dan is het raadzaam dat u zich in een vroeg stadium goed laat voorlichten over uw rechtspositie, uw rechten en plichten.

Raetsluy: voor een luisterend oor en een advies op maat.

Het gebeurt vaak dat een erfgenaam verdwaald raakt in een oerwoud van regels en dat roept vragen over de wet, en als het er is, het testament. U moet van alles gaan regelen of u wordt misschien juist buiten de afwikkeling van een erfenis gelaten, omdat de verhoudingen tussen de erfgenamen helaas vertroebeld zijn. Wellicht aarzelt u ook of het verstandig is om een erfenis te aanvaarden. Is het misschien beter om voorzichtig te zijn en de erfenis beneficiair te aanvaarden of zelfs te verwerpen. Wat moet u doen als uw minderjarig kind erfgenaam is? Het zijn vragen waar niet meteen een antwoord op te geven is, zonder dat er goed gekeken wordt naar de omvang van de erfenis en het mogelijk bestaan van schulden en andere verplichtingen.

Het zijn vragen die u bij diverse instanties kwijt kunt, bijvoorbeeld een notaris of advocaat. Raetsluy wil u daarbij graag helpen en een korte eerste analyse van uw rechtspositie maken. Een eerste gesprek, al dan niet telefonisch, is altijd oriënterend en gratis. U kunt ook gebruik maken van ons spreekuur. Vraag in ieder geval naar onze contactpersoon op het gebied van erfrecht (Frank Koningsveld) en bel hem via ons algemene kantoornummer 076.5310393. Als er spoed bij is, dan mag u uiteraard mobiel bellen (06-22691933).

Ik wil advies / hulp

  • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 076-5310393

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van Raetsluy Advocaten