“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Lees voor
Het is een emotionele situatie als je weet dat jijzelf of de erflater binnenkort komt te overlijden. Het geeft in veel gevallen wel de mogelijkheid naar een goed afscheid toe te groeien. Alles kan tenslotte nog gezegd worden. Je kunt nog bij leven regelen wie wat van (emotionele) waarde krijgt. Daarnaast is het verstandig alvast de administratieve zaken met iemand door te nemen.

Zaken regelen voor overlijden

Indien je weet dat de erflater op korte termijn overlijdt kan je alvast (gezamenlijk) enkele zaken regelen. De volgende zaken kunnen geregeld en/of doorgenomen worden:

• Een levenstestament laten opmaken;
Testament laten opstellen;
• Bezittingen verdelen;
• Afspreken wie de (administratieve) afhandeling doet. Bij de afhandeling ontstaan regelmatig conflicten tussen erfgenamen. Een onafhankelijke buitenstaander kan daarom een goede mogelijkheid zijn.
Digitale erfenis regelen. Wat moet er met de online profielen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, enzovoorts na overlijden gebeuren? Inlogcodes kunnen hierin ook vermeld worden.
• Maak alvast een adressenlijst voor de rouwkaarten aan;
• De wensen voor de uitvaart bespreken en eventueel vastleggen;
• De kledingkeuze na overlijden bespreken;
• Zorgen dat het trouwboekje of identiteitsbewijs klaarligt;
• Ga na of er een uitvaartverzekering is. Zo niet welke uitvaartondernemer regelt de uitvaart? Bij leven kunnen er nog offertes aangevraagd worden. Bij overlijden is dit bijna niet meer te doen. De prijs is dan vaak een vast gegeven.

Wat kan een nalatenschapsafwikkelaar voor je doen?

Veel mensen zien het niet zitten of zijn gewoonweg niet in staat de afhandeling van de nalatenschap op zich te nemen. Naast het feit dat er veel geregeld moet worden komen er ook een hoop emoties bij kijken. Het is mogelijk om de hulp in te roepen van een nalatenschapsafwikkelaar. Een nalatenschapsafwikkelaar kan jou en je familie al in de periode voor het overlijden helpen. Ook kunnen zij in de periode na het overlijden de familie bijstaan. Na overlijden moet er veel geregeld worden. Zie het stappenplan voor alle punten die geregeld moeten worden. Nalatenschapsplanners zijn gespecialiseerd in het regelen en afwikkelen van nalatenschappen. De nalatenschapsafwikkelaar kan zaken namens de familie regelen, maar kan ook als soort van projectleider het proces begeleiden.

Onze dienstverleners