“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaart regelen

  • Het regelen van een uitvaart is niet makkelijk.
  • Schakel altijd een goede uitvaartbegeleider in om je te ontlasten.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Het regelen van een uitvaart is een behoorlijke klus. Er komt heel wat bij kijken. Naast de verzorging en opbaring van de overledene moeten er heel wat keuzes worden gemaakt. Welke kist kiezen we, wat voor bloemen, welke muziek, wie nodigen we uit, wat zetten we op de kaart. Je moet aan heel wat zaken denken en dit in een periode waarin je ook te kampen hebt met de nodige emoties. Er zijn dan ook maar weinig mensen die een uitvaart helemaal zelf regelen. Het kan natuurlijk wel, maar de vraag is of je dit op zo’n moment moet willen. Dit kost veel energie, die je hard nodig hebt voor andere zaken. De meeste mensen nemen dan ook een uitvaartbegeleider in de arm.

Uitvaartbegeleider of uitvaartondernemer

Heeft de overledene een uitvaartverzekering, dan kun je de verzekeraar bellen. Deze brengen je graag in contact met één van hun uitvaartbegeleiders die je verder helpen. Je bent dit overigens niet verplicht. Je mag ook zelf een uitvaartondernemer kiezen. Is er geen verzekering of wil je liever zelf een uitvaartbegeleider kiezen, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn tal van zelfstandige uitvaartondernemers die je heel goed verder kunnen helpen. Ook dan moet de verzekeraar de kosten gewoon vergoeden. De uitvaartbegeleider weet precies wat er zoal moet gebeuren en zal je heel wat werk uit handen nemen. Daarnaast heeft een uitvaartbegeleider natuurlijk veel kennis van alle mogelijkheden die er zijn. Zo zal de begeleider bij het kiezen van de rouwkaart met de nodige voorbeelden komen. Zijn er bepaalde dingen die je juist graag zelf wilt doen, dan is dit in overleg natuurlijk altijd mogelijk.

Ben jij op zoek naar een goede uitvaartondernemer die bij jou past? Via Erfwijzer.nl kom je makkelijk in contact en kies je de uitvaartondernemer die bij je past!

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Wat moet er geregeld worden?

Een overzicht van zaken die zoal geregeld moeten worden vindt je op de pagina uitvaartinspiratie. Soms hebben overledenen hele duidelijke wensen omtrent de uitvaart. In andere gevallen is er helemaal niets bekend en moeten de nabestaanden alle knopen doorhakken. Een zware taak, die hopelijk door de uitvaartbegeleider iets makkelijker gemaakt wordt. Je kunt al een goedkope uitvaart regelen met de hulp van een ervaren uitvaartcoach voor slechts 279 euro. Hoe dan ook is het vastleggen van de uitvaartwensen belangrijk. Niet alleen om ervoor te zorgen dat het een mooie uitvaart wordt, maar vooral om de nabestaanden in deze moeilijke tijd te ontlasten.

Onze dienstverleners

Meer informatie