“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Testament

  • Stel een testament op regel jouw nalatenschap.
  • Bespaar met jouw testament op de erfbelasting.
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Lees voor

Stel je geen testament op en kom je te overlijden? Dan bepaalt de wet wat er met jouw erfenis gebeurt. Wil je liever zelf de regie in handen nemen en zelf bepalen hoe jouw erfenis na jouw overlijden wordt verdeeld, dan kun je al jouw wensen op dit gebied vastleggen in een testament. Een testament kun je laten opmaken bij een notaris. Deze kan je ook advies geven hoe je het testament zo kunt inrichten dat dit voor jouw nabestaanden zo gunstig mogelijk is en dat er zo min mogelijk erfbelasting afgedragen hoeft te worden. Wil je in contact komen met een goede notaris bij jou in de buurt die je kan helpen bij het opstellen van een testament? Laat je gegevens achter, dan bellen we je vrijblijvend even terug.

Redenen maken testament

Er zijn veel redenen om een testament te maken. Zo kan het natuurlijk zijn dat je persoonlijke wensen hebt over jouw nalatenschap. Misschien zijn jullie niet getrouwd, maar wil je wel dat jouw partner je bezittingen erft als jou iets overkomt, wil je regelen wie er voor de kinderen zorgt als jij er niet meer bent, of wil je een goed doel opnemen in jouw testament. Het is prettig om in een testament zelf te kunnen bepalen wat er na je dood met al je dierbare spullen gaat gebeuren. Daarnaast geeft een testament ook veel duidelijkheid aan de nabestaanden. Door heel duidelijk aan te geven hoe jij wil dat alles verdeeld wordt, kan hier ook geen discussie meer over ontstaan. Daarnaast kan een notaris samen met jou bekijken hoe je het beste kunt besparen op de erfbelasting.

Maak gebruik van de testament test

Met onze testament test kom je erachter wat in jouw persoonlijke situatie van belang is om te regelen. Beantwoord een aantal eenvoudige vragen en krijg snel duidelijkheid over de mogelijkheden. In 3 minuten doorloop je de stappen en ontvang je gratis persoonlijk advies. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je moet regelen.

Doe de Testament Test:

Stel een testament op via Thuisnotaris. Thuisnotaris bie een uitgebreid maatwerk testament tegen een vaste scherpe prijs. Dit is inclusief het ondertekenen bij de notaris en een persoonlijk controle gesprek.

Erfbelasting besparen

Met een goed testament kun je besparen op de erfbelasting en de AWBZ zorgbijdrage. Een notaris kan hier verschillende testamentvormen voor opstellen. Door het maken van verschillende berekeningen is snel duidelijk hoeveel je kunt besparen. De voordelen van een goed testament zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Een notaris kan je hier meer over vertellen.

Bestaand testament

Heb je al een testament? Laat deze dan af en toe eens controleren. Wetten veranderen. Het is belangrijk om te weten of jouw testament ook onder de huidige wet goed uitpakt. Daarnaast kunnen ook jouw persoonlijke situatie en wensen veranderen. Zorg altijd dat je testament hier ook op wordt aangepast.

Centraal Testamentenregister

Wil je weten of een overledene een testament heeft opgesteld en waar, dan kun je dit nakijken in het Centraal Testamentenregister. Alle testamenten die in Nederland zijn opgemaakt, worden in dit systeem geregistreerd. Zodra je weet dat er een testament is opgesteld kun je contact opnemen met de betreffende notaris.

Onze dienstverleners

Meer informatie