“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Rouwvervoer

  • Op het gebied van rouwvervoer is er heel veel mogelijk.
  • Van rouwauto tot uitvaartbus en van paard en wagen tot koets.
9,5
Klanten vertellen

1323 beoordelingen

Lees voor

Een belangrijk onderdeel van de uitvaart is het rouwvervoer. De keuze voor het vervoer is bepalend voor de sfeer en kan een uitvaart heel persoonlijk maken. De één kiest voor een lange stoet van mooie rouwauto’s, terwijl een ander veel meer heeft met een loopkoets, paard en wagen of zelfs een uitvaartbakfiets.

Rouwauto

Qua rouwvervoer kiezen de meeste mensen voor een rouwauto, maar wist je dat ook daar nog heel veel keuzemogelijkheden in zijn. Ga je voor stijlvol zwart of juist wit of grijs? Heb je meer met nieuwe auto’s of zou een oldtimer of hotrod veel beter passen bij de overledene. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Was de overledene een fervent motorrijder, dan zou je ook kunnen kiezen voor een rouwmotor en wil je als familie graag samen met de kist naar het uitvaartcentrum rijden en dus tot het laatste moment bij jouw dierbare blijven, dan is een uitvaartbus een goede en stijlvolle optie. Voor vrachtwagenchauffeurs is er zelfs een rouwtruck. Bedenk goed wat jij mooi zou vinden en laat je hier ook goed over informeren. Onze dienstverleners helpen je hier graag bij.

Rouwvervoer voor kinderen

Zoals je al even kunt zien is er op het gebied van rouwvervoer voor volwassenen heel veel mogelijk. Gaat het om de uitvaart van een kindje, dan is er misschien toch een andere behoefte. Zo’n grote zwarte rouwauto kan dan ineens heel groot en zwaar lijken. Misschien kies je in dit geval liever voor de rouwmini of is het fijn om jouw kindje in jullie eigen auto te vervoeren. Ook dat is mogelijk. Een andere optie is een draagbaar met hierop het kindje in een lijkwade. Dit lijkt wat minder zwaar.

Rouwvervoer huren

Ben je bezig met het regelen van een uitvaart en wil je mooi rouwvervoer huren? Bekijk alle mogelijkheden op de website van Uitvaartland. Ze hebben naast rouwauto’s, rouwbussen en volgauto’s ook rouwmotoren.

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Bijzonder rouwvervoer

Naast de auto kan je ook kiezen voor een hele andere vorm van rouwvervoer. Een paard en wagen kan een hele mooie, klassieke optie zijn. Wil je het wat meer ingetogen houden, dan is de loopkoets ook een mooi alternatief. Deze koets wordt niet door paarden voortgetrokken, maar door de nabestaanden of dragers. Een andere bijzondere, stille en ‘groene’ manier van vervoer is de rouwfiets of rouwbakfiets. Bij de rouwfiets wordt de kist op een karretje achter de fiets geplaatst. Bij de bakfiets staat de kist voorop. Wil je echt iets anders dan anders, dan is er ook altijd nog de rouwkoe.

Kosten rouwvervoer

De kosten van rouwvervoer kunnen nogal verschillend zijn. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren voor je een keuze maakt. Natuurlijk kun je hierbij gebruik maken van de kennis van de uitvaartondernemer, maar ga ook gerust zelf op onderzoek uit. Via onze dienstverlener-pagina kun je straks kennismaken met een groot aantal dienstverleners op het gebied van rouwvervoer.

Onze dienstverleners

Meer informatie