Wie zijn wij?

Erfwijzer.nl is een initiatief van De Nationale Adviesbalie (De NAB). De NAB bestaat uit een toegewijd en enthousiast team.  Wij houden ons vooral bezig met het geven van juridisch advies over allerlei onderwerpen. Dat was eigenlijk ook waar Erfwijzer.nl in eerste instantie voor was bedoeld: Mensen voorzien van juridisch advies op het gebied van erfrecht. Toch bleek dat er steeds meer bezoekers op de site kwamen die niet op zoek waren naar juridisch advies, maar naar bijvoorbeeld een uitvaartverzekering, een uitvaartondernemer of de site bezochten voor inspiratie omtrent de uitvaart.

Wij helpen mensen graag om in contact te komen met de juiste dienstverlener. Daarom besloten wij om de Erfwijzer.nl uit te breiden en er een platform van te maken omtrent alle facetten van afscheid. Ondertussen kun je op Erfwijzer.nl terecht voor informatie en hulp voor het overlijden, bij het overlijden en na het overlijden.

Let op:
Momenteel is de site in ontwikkeling. Ons aanbod van dienstverleners wordt elke maand uitgebreid. Zo hopen wij u zo snel mogelijk het meest complete aanbod aan dienstverleners uit de uitvaart- en nalatenschapsbranche aan te bieden.

Wat willen wij bereiken?

Iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met afscheid. Op het moment dat je hiermee te maken krijgt, komt er heel wat op je af. Er moet ontzettend veel geregeld worden. Met Erfwijzer.nl willen wij proberen jou door deze moeilijke tijd heen te helpen. Dit doen we door het schrijven van nuttige artikelen, het plaatsen van checklists, maar ook door voor jou op een rijtje te zetten welke mogelijkheden er eigenlijk zijn wat betreft de uitvaart. Want er kan vaak meer dan je denkt.

Ons doel is om een netwerk op te bouwen van een groot aantal goede, betrokken ondernemers die allemaal een andere dienst aanbieden. De een is uitvaartondernemer, de ander bloemist, weer een ander maakt prachtige urnen of juist assieraden. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn en kun je ook direct contact opnemen met de juiste dienstverlener die je hier verder bij kan helpen.

Daarnaast kun je op de site ook terecht voor informatie over testamenten of bijvoorbeeld het verdelen van de erfenis en de problemen die dit met zich mee kan brengen. Om je hierbij te helpen kun je terecht bij de advocaten en notarissen op de site. Zo is de juiste hulp altijd makkelijk te vinden.

 

Voor overlijden

Op Erfwijzer.nl kun je terecht voor informatie en hulp over uitvaart en nalatenschap. Denk je na over jouw afscheid en wil je een testament opstellen of wil je meer weten over een levenstestament, dan kun je op onze site alle informatie en dienstverleners vinden die je nodig hebt.

Bij overlijden

Heb je te maken met een uitvaart, dan heb je ook meerdere dienstverleners nodig. Er moet een uitvaartondernemer komen, er is een rouwauto nodig en je zult een locatie voor de plechtigheid moeten kiezen. Daarnaast wil je waarschijnlijk een rouwkaart versturen, is er een kist of wade nodig en moet je gaan nadenken over de catering, muziek een spreker en misschien een fotograaf. Schakel je een uitvaartondernemer in vanuit jouw uitvaartverzekering, dan zijn jouw keuzes beperkt. Zij werken vaak samen met bepaalde bedrijven en besteden geen aandacht aan de andere mogelijkheden die er zijn. Maar wist je dat je niet verplicht bent om een uitvaartondernemer van de verzekeraar in te schakelen? Je mag ook zelf iemand kiezen die misschien beter bij je past. Dit geeft je de kans om zelf de dienstverleners en leveranciers uit te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt. Op Erfwijzer.nl vind je al deze dienstverleners bij elkaar. Dit maakt het zoeken naar de juiste auto, kist of fotograaf een stukje makkelijker.

Na overlijden

Daarna komt de periode na de uitvaart. Ook dan moet er nog veel geregeld worden en krijg je te maken met het afwikkelen van de erfenis. Ook dit kan veel vragen en soms ook problemen met zich meebrengen. Ook hierbij kun je voor al jouw informatie en de juiste hulp terecht op Erfwijzer.nl.