“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Muziek bij de uitvaart

  • Muziek geeft een persoonlijk tintje aan een uitvaart.
  • Leg jouw wensen vast op het uitvaartwensenformulier!
9,6
Klanten vertellen

1056 beoordelingen

Lees voor

Bij bijna alle uitvaarten speelt muziek een belangrijke rol. Dat is ook niet zo gek. Muziek zegt immers meer dan 1000 woorden en kan de uitvaart heel persoonlijk maken. Vaak wordt er gekozen voor muziek die herinneringen oproept. Bijvoorbeeld de favoriete muziek van de overledene. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor muziek met een bepaalde boodschap. Door een mooie mix te maken kan de muziek helpen om gevoelens uit te drukken. Daarnaast kan de muziek troost bieden.

Hoe kies je de juiste uitvaartmuziek?

Is er een dierbare overleden en is het aan jou om de uitvaart te regelen, dan zal je ook de muziek moeten kiezen. Geen gemakkelijke opgave, want de muziek bepaald eigenlijk de hele sfeer van de uitvaart. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het slim om eerst eens te kijken of er toevallig uitvaartwensen op papier staan. Wellicht heeft de overledene nagedacht over zijn/haar uitvaart en een lijstje gemaakt van muziek die hij/zij graag zou willen laten horen. Dit zou het voor jou een stuk makkelijker maken.

Tip:
Vind je het lastig een keuze te maken? Een goede uitvaartverzorger kan je begeleiden.

Is dit niet het geval dan is het goed om te bekijken wat nou eigenlijk de lievelingsmuziek van de overledene was. Welk nummer werd voor het overlijden grijs gedraaid? Was hij/zij gek op Nederlandstalig of hield hij/zij toch meer van jazz. Misschien is er een playlist waar je inspiratie uit kunt halen. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor muziek die te maken heeft met een belangrijke gebeurtenis in het leven van de overledene of juist muziek die troost biedt.

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Onze dienstverleners

Bekijk alle rouwvervoerBekijk alle uitvaartverzorgers