“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaart

  • Kijk altijd eerst of er een uitvaartverzekering is.
  • Schakel een fijne uitvaartondernemer in. Deze neemt je zoveel mogelijk uit handen.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Op het moment dat iemand komt te overlijden moet er heel wat geregeld worden. Er komt op zo’n moment veel op je af. Een van de eerste dingen die snel geregeld moeten worden is de uitvaart, het afscheid van de overledene.

Vaak heeft een overledene een uitvaartverzekering. Is dat het geval, dan kun je hier aankloppen. De verzekeraar kan je precies vertellen wat er qua diensten en kosten mogelijk is. Hier zijn meestal vrij duidelijke afspraken over gemaakt. Meestal komt er vervolgens een uitvaartbegeleider van de uitvaartverzekering, die de nabestaanden zoveel mogelijk werk uit handen neemt.

Het is overigens niet verplicht om gebruik te maken van een uitvaartbegeleider die is aangesloten bij de verzekeraar. Je kunt ook zelf iemand kiezen.

Geen uitvaartverzekering, maar wel een spaarpotje

Is er geen verzekering, dan is er de vraag of er een spaarpotje is voor de betaling van alle kosten die de uitvaart met zich meebrengt. Ook in dat geval kun je gewoon een uitvaartondernemer bij jou in de buurt bellen. Deze zal alles met je doorspreken en ook samen met jou bekijken hoe jullie de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Samen maak je er een mooie ceremonie van. Ben jij op zoek naar een goede uitvaartondernemer die jou kan helpen? Via Erfwijzer.nl neem je makkelijk contact op met de uitvaartondernemer die jou aanspreekt. 

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Geen geld, maar wel een uitvaart

Komt er iemand te overlijden die geen uitvaartverzekering heeft en is er ook geen spaarpotje? In dat geval komen de kosten voor rekening van de erfgenamen of in sommige gevallen de bloed- en aanverwanten. Heeft een overledene geen verzekering, geld of familie, dan zal uiteindelijk de gemeente de uitvaart regelen. Degene die een uitvaartondernemer de opdracht geeft om de uitvaart te gaan regelen, is ook degene die verantwoordelijk is voor het betalen van de rekening. Is er dus geen verzekering en geen geld, denk dat goed na of je deze verantwoordelijkheid wel wil dragen.

Meer informatie