“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Nalatenschapsplanning

  • Met nalatenschapsplanning laat je nabestaanden zonder zorgen achter.
  • Onze dienstverleners helpen je graag.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Wil je alles goed verzorgd achterlaten voor je nabestaanden? Misschien is nalatenschapsplanning een idee. Door je nalatenschap goed te regelen laat je jouw dierbaren zonder zorgen achter. Een prettig gevoel voor als jij er niet meer bent. Ook voorkom je zo conflicten tussen familieleden. Wij werken samen met gespecialiseerde nalatenschapsplanners. Zij brengen jouw nalatenschap van A tot Z in kaart en regelen, als jij dit wilt, verschillende zaken voor jou.

Hoe gaat nalatenschapsplanning (estate planning) in z’n werk?

1. Vrijblijvend informatief gesprek nalatenschapsplanning
In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt je geïnformeerd over de dienstverlening. Alle mogelijkheden worden uitgelegd. Aan de hand van dit gesprek kan je beslissen of je de hulp van een nalatenschapsplanner wilt inschakelen. De nalatenschapsplanner kan de hele nalatenschap voor je regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde onderdelen te laten regelen.

2. Inventarisatie wensen nalatenschap
Na het kennismakingsgesprek volgt een inventarisatie van jouw wensen. Tegenwoordig is veel mogelijk. Het is belangrijk dat naar jouw persoonlijke situatie gekeken wordt. Zo kan je samen bepalen welke zaken voor jou van belang zijn. Om de zaken goed in kaart te brengen stelt een nalatenschapsplanner veel vragen. Je kunt hierbij denken aan vragen als: Is er een testament nodig? Is het nodig dat er fiscale maatregelen worden getroffen? Wil je legaten of codicillen laten opstellen? Welke bezittingen wil je aan wie nalaten? Wil je iemand onterven? Wie moet, als het zover is, de nalatenschap afhandelen? Wat gebeurt er met de woning?

3. Plan van aanpak nalatenschapsplanning (estate planning) Naar aanleiding van deze inventarisatie wordt er een plan van aanpak opgesteld door de nalatenschapsplanner. In dit plan staat alle informatie die nodig is om jouw wensen met betrekking tot de nalatenschap te regelen.

4. Nalatenschapsmap
Alle wensen en afspraken worden gedocumenteerd in een nalatenschapsmap. Zo hou je alle informatie netjes bij elkaar. Dit is praktisch voor jezelf, je nabestaanden en de nalatenschapsplanner. Uiteraard is het altijd nog mogelijk om dingen te veranderen. Dit wordt dan ook keurig gewijzigd in jouw nalatenschapsmap. Ook houdt jouw nabestaandenplanner toezicht op fiscale en / of juridische wijzigingen die voor jou van belang kunnen zijn.

5. Nalatenschapsplanning kosten
Uiteraard brengt het inschakelen van een nalatenschapsplanner ook kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van de dingen die je door de nalatenschapplanner laat doen. Tijdens het, meestal vrijblijvende, kennismakingsgesprek word je geïnformeerd over de verschillende diensten en de daarbij behorende kosten.

Onze dienstverleners

Meer informatie