Testament

Wanneer je zelf wilt bepalen hoe jouw erfenis na jouw overlijden wordt verdeeld, is het belangrijk een testament op te stellen. Indien er geen testament is bepaalt de wet wat er met jouw erfenis gebeurt. Door het opstellen van een testament neem je zelf de regie in handen en kan je afwijken van de standaard wettelijke regeling. Een testament kun je laten opmaken bij een notaris. Deze kan je ook advies geven hoe je het testament zo kunt inrichten dat dit voor jouw nabestaanden zo gunstig mogelijk is. Wil je in contact komen met een goede notaris bij jou in de buurt? Laat je gegevens achter, dan bellen we je even terug.

Redenen maken testament

Er zijn veel redenen om een testament te maken. Er zitten fiscale voordelen aan en je kunt jouw persoonlijke wensen vastleggen. Wanneer je als partner niet getrouwd bent, erf je niet van elkaar als er geen testament is. Ook wanneer je kinderen hebt is het aan te raden om een testament te maken. Je kunt hierin onder andere regelen wie voor de kinderen zorgt als je er niet meer bent.

Erfbelasting besparen

Wanneer je een goed testament hebt kun je onder andere besparen op de erfbelasting en de AWBZ zorgbijdrage. Een notaris kan hier verschillende testamentvormen voor opstellen. Door het maken van verschillende berekeningen is het gauw duidelijk hoeveel je kunt besparen. De voordelen van een goed testament zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Een notaris kan je hier meer over vertellen.

Bestaand testament

Heb je al een testament? Het kan verstandig zijn deze na verloop van tijd nog eens te laten controleren. De wetgeving wordt zo nu en dan aangepast. Het is belangrijk om te weten of jouw testament ook onder de huidige wet goed uitpakt. Daarnaast kunnen ook jouw persoonlijke situatie en wensen veranderen.

Centraal Testamentenregister

Wil je weten of een overledene een testament heeft opgesteld en waar, dan kun je dit nakijken in het Centraal Testamentenregister. Alle testamenten die in Nederland zijn opgemaakt worden in dit systeem geregistreerd. Zodra je weet dat er een testament is opgesteld kun je contact opnemen met de betreffende notaris.