“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Wat doet een uitvaartondernemer?

  • Wat doet een uitvaartondernemer precies?
  • Waarom zou je een uitvaartondernemer inschakelen?
9,6
Klanten vertellen

1077 beoordelingen

Lees voor

Als een dierbare komt te overlijden, staat jouw wereld even stil. Toch moet er wel heel veel geregeld worden en moeten er de nodige keuzes worden gemaakt. Dit begint met het regelen van de uitvaart. Want hoe ga je dit doen. Wordt het een grote uitvaart of toch liever in besloten kring? Is er een uitvaartverzekering? Welke muziek zou de overledene graag willen laten horen? Er komt heel wat op je af. Een uitvaartondernemer kan jou in deze hectische tijd flink ontzorgen en je de nodige taken uit handen nemen. Wat een uitvaartondernemer precies voor jou kan doen, leggen wij je graag uit.

Wat is een uitvaartondernemer?

Eigenlijk zegt het woord het al een beetje. Een uitvaartondernemer, ook wel begrafenisondernemer of uitvaartverzorger genoemd, kan allerlei praktische zaken rondom de uitvaart voor je regelen. Hij of zij zorgt ervoor dat de uitvaart goed geregeld is en dat alles die dag soepel verloopt, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Wel zo fijn in een tijd waarin je al genoeg aan je hoofd hebt.

De taken van een uitvaartondernemer

De belangrijkste taak van een uitvaartverzorger is het verzorgen van een goed georganiseerde uitvaart en alle zaken daar omheen. Dit wordt gedaan op basis van de wensen van de nabestaanden of juist op basis van de wensen van de overledene. Dit begint met een eerste gesprek. 

Soms besluiten mensen om voor hun overlijden al een uitvaartondernemer te kiezen en hun wensen te bespreken in een voorgesprek. Op die manier is de uitvaartverzorger al helemaal op de hoogte en hoeven de nabestaanden niet zoveel beslissingen meer te nemen.

Is dit niet het geval, dan zullen de nabestaanden de uitvaartondernemer kiezen. Deze uitvaartondernemer zal eerst in gesprek gaan met de nabestaanden. In de meeste gevallen zal hij of zij bij jou thuis langskomen. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de wensen zijn voor de uitvaart.

Tip:
Wil je jouw uitvaartwensen van tevoren vastleggen? Dat kan met ons uitvaartwensenformulier! Hiermee ontlast je jouw nabestaanden.

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Onze dienstverleners

Meer informatie