Uitvaartverzekering

De meeste mensen vinden het niet fijn om over hun eigen dood na te denken. We hebben echter één zekerheid in het leven; ooit zullen we allemaal overlijden. Een uitvaart kost veel geld en het is belangrijk om na te denken hoe je dit wilt regelen. Doe je dit niet dan zadel je jouw nabestaanden met veel keuzes en hoge kosten op. Met een uitvaartverzekering zorg je dat alles goed geregeld is.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je jouw uitvaart. Bij overlijden kan hier de crematie of begrafenis van betaald worden. Je betaalt gedurende je leven premie en bij overlijden wordt een afgesproken bedrag uitgekeerd.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Het is niet altijd nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wat verstandig is verschilt per persoon. Zo’n 70% van de Nederlandse bevolking heeft een uitvaartverzekering. De uitvaart kan bijvoorbeeld ook betaald worden van spaargeld. De ene persoon heeft meer middelen en discipline om te sparen dan de ander. Daarnaast heeft een uitvaartverzekering ook voordelen. Je hebt altijd zekerheid dat je uitvaart wordt betaald. Meer weten? Via Erfwijzer.nl kun je vrijblijvend meer informatie opvragen over een uitvaartverzekering. En ontdek wat bij jou past.

Voor- en nadelen uitvaartverzekering

Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat je jouw nabestaanden niet met kosten opzadelt voor de uitvaart. Dit kan een fijne gedachte zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken of er geld is om de uitvaart te betalen, dit is geregeld via de verzekering. Het nadeel is dat soms in praktijk blijkt dat niet alle kosten gedekt zijn. Nabestaanden moeten dan alsnog een deel zelf betalen. Laat je daarom goed informeren waarvoor je precies verzekerd bent. Ook kunnen verzekeringen hun premies verhogen. Indien je de verzekering wilt behouden zal je een hogere premie moeten betalen. De medewerkers van Monuta informeren je graag verder over alle mogelijkheden. Vul het contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met je opgenomen.

Wat kost een uitvaart?

Een gemiddelde uitvaart kost €7000,- euro. Het is echter geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Je kunt het goedkoper houden, maar ook duurder als je bijvoorbeeld een speciaal soort grafsteen wenst. De kosten van een uitvaart verschillen enorm, je kunt een uitvaart dus zo duur maken als je zelf wilt.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen; o.a. natura-uitvaartverzekering, kapitaal-uitvaartverzekering, combinatie-uitvaartverzekering. Alle verzekeringen hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk je goed te laten informeren. Op deze manier kun je de uitvaartverzekering kiezen die het beste bij jouw past.