“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Uitvaartverzekering

  • Het is belangrijk om na te denken over je eigen overlijden.
  • Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat jouw nabestaanden niet met hoge kosten komen te zitten.
  • Kijk welke uitvaartverzekering het beste bij jou past!
9,4
Klanten vertellen

530 beoordelingen

Lees voor

Je eigen overlijden is een moeilijk onderwerp. De meeste mensen vinden het niet fijn om hierover na te denken of om het hierover te hebben met bijvoorbeeld je partner. Toch hebben we allemaal maar één zekerheid in het leven; ooit zullen we allemaal overlijden. Een uitvaart kost veel geld en het is belangrijk om na te denken hoe je dit wilt regelen. Wat zijn je wensen en hoe moet dit straks betaald worden? Doe je dit niet dan zadel je jouw nabestaanden op met veel moeilijke keuzes en hoge kosten.

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat in ieder geval qua kosten alles goed geregeld is. De verzekering zal deze kosten betalen. Het enige dat jij vervolgens nog moet doen en bekijken hoe jij graag wil dat jou uitvaart eruit komt te zien. Wil je heel veel mensen uitnodigen of hou je het liever klein? Welke muziek moet er gedraaid worden? Wil je koffie en cake of worden het bier en bitterballen. Wat dat betreft is eigenlijk alles mogelijk. Voor jouw nabestaanden is het fijn als er een leidraad op papier staat. Wil je weten welke keuzes er zoal gemaakt moeten worden? Kijk dan op onze inspiratiepagina!

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je jouw uitvaart. Bij overlijden kan hier de crematie of begrafenis van betaald worden. Tijdens je leven betaal je een bepaalde premie en als je komt te overlijden wordt er een afgesproken bedrag uitgekeerd of wordt de uitvaart in natura geregeld.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Het is niet altijd nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wat verstandig is verschilt per persoon. Zo’n 70% van de Nederlandse bevolking heeft een uitvaartverzekering. Wil je geen uitvaartverzekering afsluiten, dan kun je er ook voor kiezen om zelf geld opzij te zetten voor jouw uitvaart. Dit moet natuurlijk financieel wel kunnen. Uiteindelijk zul je een bedrag tussen de 7.000 en 10.000 euro bij elkaar moeten sparen, want dat kosten een uitvaart in Nederland gemiddeld. Door een uitvaartverzekering af te sluiten weet je zeker dat er uiteindelijk genoeg gespaard is om alles te betalen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust vrijblijvend de nodige informatie op over een uitvaartverzekering en kijk welke verzekering bij jou zou passen!

Voor- en nadelen uitvaartverzekering

Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat je jouw nabestaanden niet met kosten opzadelt voor de uitvaart. Dit kan een fijne gedachte zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken of er geld is om de uitvaart te betalen, dit is geregeld via de verzekering. Daarnaast is het voor de nabestaanden heel duidelijk wie zij moeten bellen als je komt te overlijden. Dat is wel zo prettig. Het nadeel is dat soms in praktijk blijkt dat niet alle kosten gedekt zijn. Nabestaanden moeten dan alsnog een deel zelf betalen. Laat je daarom goed informeren waarvoor je precies verzekerd bent. Ook kunnen verzekeringen hun premies verhogen. Wil je je verzekering behouden, dan zal je een hogere premie moeten betalen. De medewerkers van Monuta informeren je graag verder over alle mogelijkheden. Vul het contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met je opgenomen.

Wat kost een uitvaart?

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de €7000,- en €10.000,- euro. Het uiteindelijke kostenplaatje is echter geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Je kunt het goedkoper houden, maar ook duurder als je bijvoorbeeld een speciaal soort grafsteen wenst. De kosten van een uitvaart verschillen enorm, je kunt een uitvaart dus zo duur maken als je zelf wilt. Een uitvaartondernemer zal je helpen om de kosten zoveel mogelijk te beperken.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen; o.a. natura-uitvaartverzekering, kapitaal-uitvaartverzekering, combinatie-uitvaartverzekering. Alle verzekeringen hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk je goed te laten informeren. Op deze manier kun je de uitvaartverzekering kiezen die het beste bij jouw past.

Meer informatie