“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaartinspiratie

  • Zet je uitvaartwensen op papier. Zo weten de nabestaanden hoe jij graag wil dat jouw afscheid eruit ziet
  • Heb je specifieke wensen? Leg die voor aan een uitvaartondernemer.
9,6
Klanten vertellen

1056 beoordelingen

Lees voor

Als je besluit om jouw uitvaartwensen op papier te gaan zetten, is het wel belangrijk om te weten wat er zoal mogelijk is. Op deze pagina kun je de nodige uitvaartinspiratie opdoen. Alle onderwerpen die belangrijk zijn bij het regelen van een uitvaart komen aan bod. Aan de hand hiervan kun je zelf een complete wensenlijst samenstellen door de dingen eruit te pikken die jou aanspreken.

Begraven of cremeren

De belangrijkste keuze die je zult moeten maken, is de keuze tussen begraven en cremeren. Deze keuze wordt vaak mede bepaald door traditie en religie, hoewel ook het gevoel tegenwoordig een steeds grotere rol speelt. Begraven en cremeren hebben allebei zo zijn voor- en nadelen. Zo kiezen veel mensen voor een begrafenis, omdat er dan een duidelijke gedenkplek is. Het graf kan worden bezocht. Dit kan troost bieden voor de nabestaanden. Aan de andere kant kan dit graf ook een last worden, want er is wel onderhoud nodig. Daarnaast zijn grafrechten, grafstenen en monumenten behoorlijk duur.

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor natuurbegraven. Dit is een milieuvriendelijke manier van begraven, waarbij het graf één wordt met de natuur.

Bij een crematie is het lichaam van de overledene er niet meer. Toch kan er wel een gedenkplek worden gemaakt door bijvoorbeeld de as op een bijzondere plek uit te strooien of bij te zetten in een urnenmuur. Ook kan de as eventueel mee naar huis genomen worden. Wat betreft het milieu zijn zowel begraven als cremeren ongeveer even belastend. 

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Onze dienstverleners

Meer informatie