“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Onenigheid tussen broers na toegang bankrekening ouders

03 feb, 2022 | Algemeen, Erfenis ontvangen
9,5
Klanten vertellen

1387 beoordelingen

Veel ruzies binnen families gaan over geld. Er ontstaan regelmatig problemen tussen broers en zussen als de één het idee krijgt minder te krijgen dan de ander. Zo ook in dit verhaal over twee broers die onenigheid kregen nadat één van hen toegang kreeg tot de bankrekening van hun ouders.

Machtiging bankrekening

Het verhaal begint in 2012. De ouders machtigen één van de broers om toegang te krijgen tot hun bankrekening bij de ABN AMRO. Als beide ouders in 2016 komen te overlijden komt de andere broer erachter dat zijn broer al sinds 2012 toegang heeft tot de rekening van de ouders. Hij kan zich niet voorstellen dat zijn ouders dit vrijwillig hebben gedaan en neemt een advocaat in de arm om alles tot de bodem uit te zoeken.

Handtekeningen vervalst

De man stapt naar het Kifid. Dit is het klachteninstituut voor de financiële sector. Volgens hem waren de handtekeningen op de machtiging van zijn ouders duidelijk vervalst en had de bank met zijn ouders moeten bellen om te checken of zij de broer echt wel toegang tot hun bankrekening wilden geven. Hij eist een excuses van de bank. Daarnaast wil hij dat de bank zijn broer op de vingers tikt en wil hij dat dit soort dingen nooit meer kunnen gebeuren. Daarnaast wil hij dat ABN AMRO zijn advocaatkosten vergoedt. Het gaat hierbij om maar liefst 13.000 euro.

De bank heeft juist gehandeld

De bank kan zich niet vinden in de klacht van de man. De machtiging is jaren voor het overlijden van de ouders afgegeven en er heeft nooit iemand geklaagd over het feit dat de broer toegang had tot de rekening. Nergens blijkt uit dat er geen toestemming is verleend. Daarnaast is de andere broer (degene die de klacht indiende) op geen enkele manier financieel benadeeld. Het Kifid is het eens met de ABN AMRO. De bank heeft juist gehandeld en er was geen reden om de machtiging in twijfel te trekken. De man krijgt dus geen excuses en zal zelf opdraaien voor de advocaatkosten.