“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Bij een erfenis loopt men vaak tegen verschillende zaken aan. Zo moeten roerende goederen getaxeerd worden en moet er een inboedel- of boedellijst opgemaakt worden bij het (beneficiair) aanvaarden van een erfenis. Dit kan lastig zijn wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Daarnaast zijn ergenamen druk met het verwerken van alle emoties. Gelukkig is het mogelijk om hier hulp voor in te schakelen. Een erkende taxateur doet deze werkzaamheden dagelijks en biedt u de juiste hulp in dit soort situaties. Want taxeren is een vak apart. Wij lichten graag onze werkzaamheden aan u toe.

Taxatie een vak apart

Onafhankelijk en erkend taxeren is inderdaad een vak apart. Maar niet voor ervaren taxateurs. Wij verzorgen deze taxaties al ruim 30 jaar. Onze klanten schakelen ons in om diverse redenen. Sommige nabestaanden weten niet goed waar te beginnen en hoe het werkt. Andere keren willen families ruzie om de erfenis voorkomen of zijn er erfstukken waarvan de waarde onbekend is. Wij stellen u gerust en nemen alle tijd u onze werkwijze uit te leggen, geen dubbele bodem want daar houden we niet van. U weet vooraf wat de kosten zijn. Op basis van uw info ontvangt u eerst een prijsindicatie.

Geheimhouding taxatie

Een veelgestelde vraag is of een taxateur ook geheimhoudingsplicht heeft. Jazeker, elke aanvraag die wij ontvangen wordt als zodanig uitgevoerd. Naast particulieren krijgen wij ook met grote instanties te maken. Soms zijn het musea, rechtbanken, (ook met terugwerkende kracht behandelen we “gelaagde” cases), advocaten, notarissen, mediators, estate planners of de Belastingdienst (inderdaad: successie aangifte) die onze dienstverlening aanvragen. Wij zijn totaal onafhankelijk. Dit houdt in dat wij geen enkel belang hebben bij de te taxeren goederen en dat wij geen relatie hebben met de aanvrager. Wij taxeren als onafhankelijke de goederen zodat u er samen met de andere erven, nabestaanden, familie zonder onenigheid uit komt. Want onenigheid is het laatste waar u op zit te wachten deze toch al emotionele periode. Onze taxatierapporten worden daarnaast rechtsgeldig erkend.