“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Veel nabestaanden moeten maanden langer wachten op de uitkering van hun erfenis. Dit door computerproblemen bij de Belastingdienst. Hierdoor zijn enorme achterstanden ontstaan bij het innen van de erfbelasting.

Erfbelasting

Voordat een erfenis kan worden uitgekeerd moet bekeken worden hoeveel erfbelasting er moet worden betaald. Zolang dit niet bekend is kan de notaris niet verder met de afwikkeling van de erfenis en zullen de nabestaanden moeten wachten tot dit is geregeld.

Belastingdienst

Doordat er bij de Belastingdienst nu problemen zijn met een nieuw computersysteem moeten mensen, die al in een moeilijke periode zitten, maanden langer wachten op het uitkeren van de erfenis. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen vindt het een kwalijke zaak. ” Mensen hebben vaak al in hun hoofd wat zij met het geld willen gaan doen. Door problemen van de Belastingdienst moeten zij nu onnodig lang wachten”. Ook het CDA laat zich over de zaak uit. “Dit is niet de eerste keer dat er een ict-probleem van de Belastingdienst door zijn hoeven zakt. Heel vervelend. Er moet snel een oplossing komen”, zo zegt Kamerlid Pieter Omtzigt.