“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Een uitvaart wordt vaak heel zorgvuldig gepland. Van bloemen tot muziek tot sprekers. Misschien is dit dan ook niet het eerste waar je aan denkt als je een uitvaart regelt, maar wel goed om over na te denken: uitvaartfotografie. Heb jij daar al wel eens van gehoord?

Vastleggen helpt bij verwerking

Een afscheid is altijd moeilijk en verdrietig. Toch is afscheid ook iemands leven vieren. Je staat weer even stil bij alle leuke en mooie momenten die je met de overledene hebt gehad, en staat stil wat voor een leven hij of zij heeft geleefd. Grote kans dat je bij de uitvaart van jouw dierbare in een soort roes verkeert en je er maar weinig van meekrijgt. Het gebeurt dan ook steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om een uitvaartfotograaf in te schakelen. Niet alleen kun je op die manier het mooie afscheid vastleggen maar ook kan dit je helpen bij het verwerken van het verlies.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Foto’s leggen een moment vast. Een fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van uitvaarten kan precies die mooie momenten vastleggen die een verhaal vertellen. Hij of zij legt mooie beelden vast, die jou een herinnering geven aan deze dag en aan de overledene. De foto zegt alles: woorden zijn niet nodig. Plak de foto’s in een mooi album en je hebt een herinnering die in een paar oogopslagen levend blijft. Ook kun je op die manier terugkijken wie er bij de uitvaart aanwezig waren, waar je veel steun uit kunt halen.

Een andere blik op de dag

Belangrijk om te weten: de fotograaf is onopvallend aanwezig. Hij of zij maakt foto’s van de momenten die jij misschien helemaal niet hebt meegemaakt, of die jou zijn ontgaan toen jij misschien wel op de automatische piloot zogezegd de dag hebt doorstaan. Het is mooi, en goed voor jouw verwerking, om achteraf de foto’s weer tevoorschijn te halen en de dag te doorlopen met misschien wel een hele andere kijk.

Jonge kinderen

Ook voor jonge kinderen kan het fotograferen van de uitvaart heel goed helpen. Het verliezen van een dierbare is ook voor hen een hele bijzondere gebeurtenis en kinderen verwerken dat op hun eigen manier. Je kunt een bewaardoos maken voor je kinderen. Hierin kunnen spulletjes of andere herinneringen van de overledene bewaard worden. Foto’s van die bijzondere dag, de uitvaart, kunnen hier ook bij gevoegd worden. Op deze manier blijven herinneringen in leven en het helpt kinderen bij het verwerken van het verlies.

Kortom: hou in gedachten dat je de uitvaart vast kunt laten leggen door een speciale uitvaartfotograaf. Bespreek jouw wensen; wat je prettig vindt, wat juist niet, en luister naar je gevoel bij het maken van de keuze voor de juiste fotograaf.