“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Uitvaartondernemers hebben het drukker dan anders. Toch komt er minder geld in het laatje. Door alle maatregelen rondom corona zijn de uitvaarten die gehouden worden een stuk kleiner en korter en dat scheelt in de portemonnee.

30 mensen

De overheid heeft bepaald dat er bij een uitvaart maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn. Grote condoleance-recepties worden dan ook niet meer gehouden. Dit neemt niet weg dat een uitvaart nog steeds een hele mooie gebeurtenis kan zijn. Doordat er minder mensen aanwezig mogen zijn, wordt de uitvaart een stuk intiemer. Wel maken mensen vaker gebruik van video-mogelijkheden zoals een live stream via internet. Op deze manier kunnen ook andere familieleden en vrienden de uitvaart vanuit huis meemaken.

Toch een bijdrage doen

Veel mensen vragen zich af hoe zij toch iets kunnen doen als een dierbare is overleden, maar zij niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Het is natuurlijk altijd mooi om bloemen te laten bezorgen, maar een ander mooi idee is het maken van een klein boekje met anekdotes over de overledene. Juist die anekdotes tijdens de toespraken maakt een uitvaart zo bijzonder. Deze zullen er nu een stuk minder zijn. Voor de nabestaanden is het heel fijn om mooie verhalen over hun dierbare te lezen. Dit kan veel troost geven!

Geld over

Doordat de uitvaarten kleiner en korter zijn scheelt dit ook in de kosten. Heb je bij een uitvaartverzekeraar een natura-polis, dan zit je bij Monuta goed. Deze grote uitvaartverzekeraar komt mensen met een natura-polis tegemoet door aan te bieden om straks, na de coronacrisis, een herinneringsbijeenkomst te houden en de kosten hiervan te vergoeden.