“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Een vrouw uit Asten kwam te overlijden. In haar testament verklaarde zij dat zij 120.000 euro van de erfenis na wilde laten aan de pastoor van Asten. Volgens de familieleden van de vrouw had zij op haar sterfbed echter gezegd dat zij het geld aan de verkeerde had gegeven. De familieleden stapten naar de rechter.

Grote fout

Op haar sterfbed zei ’tante Tonny dat zij een ‘grote fout’ had gemaakt. “Ik heb het geld aan de verkeerde gegeven. Maar ik kom in ieder geval wel in de hemel”. Dit zou zij volgens een nicht hebben gezegd. Het testament was vier jaar eerder opgemaakt, maar de tante zou hier spijt van hebben. Eerder probeerde de familie het testament al officieel te laten vernietigen, maar hier wilde de rechter niet aan meewerken. Nu probeerde de familie aan te tonen dat tante Tonny wilsonbekwaam was toen het testament werd opgemaakt.

Later en smaad

Het Hof geeft ook nu aan dat de familie niet heeft kunnen aantonen dat er sprake is geweest van wilsonbekwaamheid ten tijde van het opstellen van het testament. Het testament blijft dus gewoon bestaan en de pastoor blijft recht houden op de 120.000 euro die hem is nagelaten. De pastoor was erg opgelucht toen hij gelijk kreeg van de rechter. Hij gaf aan dat de hele kwestie voelde als laster en smaad.