“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Wat zijn de drie grootste misvattingen over testamenten. Onze dienstverlener TestamentTest.nl vertelt ze jou in deze blog.

Alles is bij wet goed geregeld.

Het is niet mogelijk om een wet te maken die op iedereen van toepassing is. In heel veel situaties biedt de wet geen duidelijkheid. Daarom is het altijd verstandig om advies op maat in te winnen. Met onze gratis test ontdek je wat jij nog moet regelen.

Een testament is er voor welgestelden.

Het is niet zo dat je je alleen ‘zorgen’ hoeft te maken om een testament wanneer je een goedgevulde portemonnee hebt. Want: wie wil zijn of haar nabestaanden met een schuld achterlaten? Hoewel er maar weinig mensen zijn die dat als uitgangspunt nemen, komt het toch regelmatig voor dat nabestaanden voor een vervelende verrassing komen te staan. Daarom is het belangrijk om van te voren zaken te regelen. Dit scheelt jouw nabestaanden een hoop zorgen.

Als ik zelf niet meer kan beslissen, weet ik niet meer wat er speelt. Daarom regel ik niets.

De vraag is: hoe wil je je omgeving achterlaten? Daarnaast willen veel mensen zelf bepalen wie de regie heeft, wanneer ze zelf niet meer kunnen beslissen. Dit is een van de redenen waarom het slim is om zaken van te voren vast te leggen in een testament.

Doe de testament test

Hieronder kan je gratis gebruik maken van de Testament test. Binnen 3 minuten weet je welke zaken jij op orde hebt en wat nog belangrijk is om te regelen. Meer weten? Neem dan contact op met onze dienstverlener Testamenttest.nl.