“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Veel nabestaanden willen toegang krijgen tot de telefoon van een overleden dierbare. De telefoon bevat vaak dierbare herinneringen zoals foto’s en video’s. Ook is een mobiele telefoon vaak essentieel voor het beheren van zakelijke en persoonlijke correspondentie. Steeds meer diensten sturen geen fysieke post meer, maar doen alles per mail. Daarom bevat de telefoon vaak informatie die noodzakelijk is voor de afhandeling van diverse zaken.

Inventarisatie gebruikte diensten

Het is verstandig om te inventariseren welke diensten de overledene gebruikte. Zorg dat je de inhoud hiervan zo snel mogelijk veilig stelt. Denk hierbij aan online opslagdiensten, sociale media-accounts, garantiebewijzen, winkeltegoeden en punten en eventuele beleggingsgegevens. Het kan ook waardevol zijn om het telefoonabonnement te behouden of over te zetten. 

Simkaart

Als je geen toegang hebt tot de telefoon kan je de simkaart ook in een andere smartphone plaatsen. Hiermee kun je wel WhatsApp berichten beantwoorden en contacten informeren over het overlijden. Hiervoor heb je wel de pincode van de simkaart nodig. Als je deze niet hebt kan je de simkaart resetten met behulp van de PUK-code. De PUK-code kan je bij de provider opvragen.

Kosten voor het ontgrendelen van een telefoon

De kosten voor het ontgrendelen van een telefoon variëren sterk. De kosten liggen meestal tussen de €395,00 en €3695,00, afhankelijk van de complexiteit. Maar let op; controleer altijd of het bedrijf meerdere ISO-certificeringen heeft. Je wil ten alle tijden voorkomen dat de telefoon wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hiermee gaan alle gegevens verloren. Ook wil je identiteitsfraude voorkomen. Indien het financieel niet haalbaar is adviseren wij om te wachten. Technologische ontwikkelingen maken het in de loop van de tijd mogelijk om telefoons gemakkelijker en goedkoper te ontgrendelen.

Let op: Het “open breken” van een telefoon is op zich strafbaar. Het na een overlijden (laten) openen van zaken voorzien van een slot, code of wachtwoord (kast, kluis, fiets, telefoon of computer) wordt soms gezien als het aanvaarden van de erfenis. Wil je zeker weten dat je juist handelt? Onze dienstverleners kunnen je hierbij helpen!