“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Rollercoaster van Danny Vera veel gedraaid bij uitvaarten

9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Muziek is erg belangrijk bij de uitvaart en zet echt de toon. Toch kunnen we op dit gebied vaak ook wel wat inspiratie gebruiken. Want wat is nou een mooi nummer om op jouw uitvaart te laten horen? Om deze keuze iets makkelijker te maken maakt uitvaartverzorger Monuta ieder jaar een lijst bekend met de nummers die het meest worden gedraaid op begrafenissen en crematies.

Hoogste nieuwe binnenkomer: Rollercoaster

In 2020 was het nummer Rollercoaster van Danny Vera de hoogste nieuwe binnenkomer in de top 10. Danny komt binnen op de vijfde plaats. Op de eerste plek staat nog steeds bovenaan het lied Ave Maria, gezongen door verschillende artiesten. Wat opvalt is dat Waarheen Waarvoor van Mieke Telkamp ineens weer op de zesde plaats geëindigd is. Deze viel vorig jaar niet meer in de top 10, maar is dus weer terug van weggeweest.

De top 10 uitvaartmuziek van 2020

De top 10 uitvaartmuziek samengesteld door Monuta ziet er als volgt uit:

1. Ave Maria (diverse artiesten gezongen)
2. Time to say goodbye – Andrea Bocceli en Sarah Brightman
3. Een trein naar niemandsland – Frans Bauer
4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
5. Rollercoaster – Danny Vera
6. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
7. En de vogels zongen – Sweet people
8. The rose – André Rieu
9. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
10. My way – Frank Sinatra

Corona zorgt voor persoonlijke muziek

De directeur van Monuta stelt: “Muziek waar je samen een associatie mee hebt, maakt een afscheid persoonlijk en geeft sfeer, vooral als het ook nog eens samen is uitgezocht.” Afgelopen jaar was er een beperking van aantal genodigden door corona, waardoor uitvaarten vaak plaatsvonden in een kleine kring. Deze kleine kring zorgde ervoor dat er nog meer aandacht werd besteed aan de muziekkeuze en dat er nóg persoonlijkere nummers werden gekozen.

Geen livemuziek of kerkmuziek

Om de lijst te kunnen maken heeft Monuta ruim 3300 nummers geanalyseerd die in het jaar 2020 zijn aangevraagd. Hier werd livemuziek en kerkmuziek niet in meegenomen. Er zijn verschillende regio’s waar van deze muziek wel data is opgenomen, waardoor je hier eigenlijk een aparte top 5 van zou kunnen maken. Deze top 5 zou per regio ontzettend verschillen. Zo staat er in de top 5 van Limburg bijvoorbeeld veel klassieke muziek, en blijkt dat Drentenaren meer voor de Hollandse klassiekers kiezen.

Muziekinspiratie en leg je wensen vast!

De muziek die bij een uitvaart wordt gedraaid is grotendeels bepalend voor de sfeer. Het is wel zo mooi als de muziek heel persoonlijk is, zodat iedereen de overledene daarin herkent. Wil jij jouw eigen stempel hierop drukken? Zorg er dan voor dat jouw nabestaanden weten welke muziek jij graag zou laten horen op jouw uitvaart. Deze nummer kan je vastleggen in de uitvaartwensenlijst die je gratis kan downloaden. Vind je het lastig om muziek uit te kiezen? Laat je dan inspireren door de Uitvaartmuziek top 100!