“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Help jouw nabestaanden op weg: zorg voor een goede adressenlijst!

9,5
Klanten vertellen

1323 beoordelingen

Die grote oranje brievenbus. Kennen we die nog? Ja, alles in de communicatiewereld is de afgelopen jaren in razendsnel tempo veranderd. Want wie stuurt er nou tegenwoordig nog echte post? Zelfs het SMS-je is inmiddels eigenlijk al een beetje ouderwets. We sturen tegenwoordig liever een appje of een mailtje. Dat is ook niet zo gek, want al die gegevens staan gewoon op je telefoon opgeslagen. Maar wat nou als jij komt te overlijden? Want rouwpost gaat nog steeds in die oude vertrouwde envelop met postzegel erop, gewoon bij de mensen door de brievenbus. Hoe weet jouw familie dan wie zij moeten uitnodigen voor jouw afscheid en hoe weten ze waar die mensen wonen?

Oude vertrouwde envelop met postzegel erop

Bij het regelen van een afscheid komt al ontzettend veel kijken. Voor jouw familie is het dan ook erg fijn als zij een beetje weten wat jouw wensen precies zijn en wie jij graag voor de uitvaart zou willen uitnodigen. Het versturen van de rouwkaarten is een tijdrovend klusje, want zie maar eens achter te komen waar die goede vriendin van jou ook al weer woont. En die klasgenoot van vroeger moet toch eigenlijk ook wel een uitnodiging krijgen. Het achterhalen van de adressen kan in ons digitale tijdperk behoorlijk lastig zijn. Gelukkig kan jij jouw familie hier wel bij helpen.

Adressenboek of adressenlijst

Ben je nog van de oude stempel? Blader dan eens door je adressenboek! Heb je nog een oud adresboek liggen? Check dan even op deze nog up-to-date is. Actualiseer de adressen, streep de personen weg die geen kaart hoeven te ontvangen en voeg toe wie je wel graag zou willen uitnodigen. Zo hoeven jouw nabestaanden alleen dit boekje erbij te pakken om alles compleet te hebben. Ben je meer van de digitale wereld en zie je die pen en papier echt niet zitten? Geen nood. Een adressenlijst is zo gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een Excel-sheet aanmaken met adresgegevens en vervolgens printen. Leg deze op een plek waar hij makkelijk terug te vinden is of vertel jouw familie waar de adressenlijst ligt.

Ontlasten

Het is een kleine moeite, maar op deze manier kan je jouw nabestaanden toch heel erg ontlasten. Daarnaast is het voor jezelf ook handig om alles bij elkaar te hebben, mocht je een keer een feest geven of een leuke kerstkaart willen sturen!

Tenslotte even een tip, nu we toch met dit onderwerp bezig zijn: heb jij jouw uitvaartwensen al vastgelegd? Gebruik ons handige uitvaartwensenformulier om jouw nabestaanden te laten weten wat jouw wensen zijn op dit gebied.