“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Estate planning voor jouw nalatenschap

  • Bespaar op de erfbelasting met estate planning.
  • Door nu alles goed te regelen, zorg je dat jouw nabestaanden zonder zorgen achterblijven.
  • Meer weten over estate planning? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Estate planning is de Engelse term voor nalatenschapsplanning. Nalatenschapsplanning is bedoeld om alles goed te regelen, zodat de nabestaanden zonder zorgen achterblijven. Daarnaast is een van de belangrijke doelen van estate- of nalatenschapsplanning ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk erfbelasting betaald hoeft te worden over de erfenis. Bij het ontvangen van een erfenis gaat er een grote bijdrage naar de Belastingdienst; de zogenaamde erfbelasting. Wanneer je ervoor zorgt dat de erfenis gestructureerd wordt overgedragen levert dit belastingtechnisch een voordeel op. Een estate planner kan je hierbij helpen.

Wanneer estate planning?

Estate planning is geschikt voor iedereen die iets na te laten heeft. Natuurlijk zijn de belangen en de besparingen op de erfbelasting groter als er een groot vermogen is. Ook is er meer te regelen als je een eigen bedrijf hebt. Maar ook als je een eigen woning hebt en/of een spaarpotje, kun je met estate planning veel bereiken. Het is dus zeker de moeite waard om jezelf hier goed in te verdiepen.

Voordelen

Met estate planning ben je ervan verzekerd dat de zaken goed geregeld zijn als je komt te overlijden. Je kunt er zeker van zijn dat je met behulp van estate planning:

  • Erfbelasting en schenkbelasting bespaart.
  • Zelf bepaalt aan wie en wanneer je jouw vermogen overdraagt.
  • Jouw nabestaanden zorgeloos achterlaat.
  • Zorgt voor continuïteit van jouw onderneming.

Goed regelen geeft rust

Met estate planning heb je een zorg minder. Je weet zeker dat jouw nalatenschap goed geregeld is en dat daarbij de juiste beschermingsmaatregelen zijn genomen. Nabestaanden worden hier na jouw overlijden niet mee opgezadeld. Zij krijgen het al moeilijk genoeg als je weg valt. Heb je wel eens bedacht hoeveel geld het kost als er na jouw overlijden ruzie over de erfenis ontstaat en erfgenamen uiteindelijk bij de rechter terecht komen? Om nog maar niet te spreken over het verdriet van lange familieruzies. De kans op een ruzie wordt kleiner wanneer je van te voren alles goed geregeld hebt.

Onze dienstverleners

Meer informatie