Nalatenschapsplanning

Wanneer je alles goed verzorgd wilt achterlaten voor je nabestaanden, is nalatenschapsplanning iets voor jou. Door je nalatenschap goed te regelen laat je jouw dierbaren zonder zorgen achter. Een prettig gevoel voor als je er niet meer bent. Ook voorkom je zo onnodige conflicten tussen familieleden. Erfwijzer.nl werkt samen met gespecialiseerde nalatenschapsplanners. Zij brengen jouw nalatenschap van A tot Z in kaart en regelen, indien je dit wilt, verschillende zaken voor jou.

Hoe gaat nalatenschapsplanning (estate planning) in z’n werk?

1. Vrijblijvend informatief gesprek nalatenschapsplanning
In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt je geïnformeerd over de dienstverlening. Alle mogelijkheden worden uitgelegd. Aan de hand van dit gesprek kan je beslissen of je de hulp van een nalatenschapsplanner wilt inschakelen. Dit kan voor het regelen van de gehele nalatenschap of onderdelen ervan.

2. Inventarisatie wensen nalatenschap
Na het kennismakingsgesprek volgt een inventarisatie van jouw wensen. Tegenwoordig is veel mogelijk. Het is belangrijk dat naar jouw persoonlijke situatie gekeken wordt. Zo kan je gezamenlijk bepalen welke zaken voor jou van belang zijn. Om de zaken goed in kaart te brengen stelt een nalatenschapsplanner veel vragen. Je kunt hierbij denken aan vragen als: Is er een testament nodig? Is het nodig dat er fiscale maatregelen worden getroffen? Wil je legaten of codicillen laten opstellen? Welke bezittingen wil je aan wie nalaten? Wil je iemand onterven? Wie moet, als het zover is, de nalatenschap afhandelen? Wat gebeurt er met de woning?

3. Plan van aanpak nalatenschapsplanning (estate planning) Naar aanleiding van de inventarisatie wordt een plan van aanpak opgesteld door de nalatenschapsplanner. In dit plan staat alle informatie die nodig is om jouw wensen met betrekking tot de nalatenschap te regelen.

4. Nalatenschapsmap
Alle wensen en afspraken worden gedocumenteerd in een nalatenschapsmap. Zo houdt je alle informatie netjes bij elkaar. Dit is praktisch voor jezelf, je nabestaanden en de nalatenschapsplanner. Uiteraard kan je altijd wijzigingen aanbrengen. Dit wordt dan ook keurig gewijzigd in jouw nalatenschapsmap. Ook houdt jouw nabestaandenplanner toezicht op fiscale en / of juridische wijzigingen die voor jou van belang kunnen zijn.

5. Nalatenschapsplanning kosten
Uiteraard zitten er kosten aan verbonden. De kosten zijn afhankelijk van hetgeen wat je door een nalatenschapplanner laat doen. Tijdens het, meestal vrijblijvende, kennismakingsgesprek wordt je geïnformeerd over de verschillende diensten en de daarbij behorende kosten.

Hulp bij nalatenschapsplanning

Wil je meer weten over nalatenschapsplanning of heb je vragen? Wij helpen jou graag verder. Wij begrijpen jouw situatie en adviseren jou graag. Vul het contactformulier in en wij bellen je vrijblijvend terug.

Hulp nodig? Bel de nalatenschaps makelaar.
 

030-800 7966

maandag t/m vrijdag

8:30 tot 21:00 uur

zaterdag

9:00 tot 17:00 uur