“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
Lees voor

Hulp bij erfrechtkwesties

Het verliezen van een naaste is een heftige en ingrijpende gebeurtenis. Halsoverkop moet er van alles geregeld worden: het informeren van instanties, het organiseren van de uitvaart, het ontruimen van de woning en de afwikkeling en verdeling van de erfenis.

Of er nu een testament is opgemaakt of niet, het komt helaas voor dat het verdelen van de erfenis tot conflicten leidt. Juist in die emotionele periode na het overlijden kunnen er ruzies ontstaan of oud zeer worden opgerakeld omdat men vervalt in patronen die zo gewoon waren in het verleden. Dan kan een expert op het gebied van erfrecht helpen, bijvoorbeeld om ieders belangen boven tafel te krijgen en bij het verdelen van de erfenis.

Wanneer kies je voor een mediator en wanneer voor een advocaat?

Als de verdeling van de erfenis is vastgelopen, maar de erfgenamen en/of andere gerechtigden hier nog wel gezamenlijk over in gesprek willen om een gang naar de rechter te voorkomen, kies dan voor een mediator. Deze onafhankelijke tussenpersoon luistert onbevooroordeeld naar de belangen van alle betrokkenen. Dat is wel zo prettig. Is de mediator tevens een advocaat, dan kan hij of zij daarnaast belangrijke informatie geven over de juridische afwikkeling. Het voordeel daarvan is dat er dan ruimte is voor zowel het emotionele alsook voor het rationele en dat leidt vaak tot de juiste beslissingen voor alle betrokkenen. Mediation heeft als doel om in overleg met elkaar te zoeken naar een oplossing waar iedereen tevreden mee is. Partijen houden daarmee samen grip op de uitkomst van het geschil én, niet onbelangrijk, ook grip op de kosten.

Is het niet mogelijk om met elkaar om tafel te gaan, omdat bijvoorbeeld de gemoederen té hoog zijn opgelopen, of geef je simpelweg voorkeur aan een afwikkeling van de nalatenschap vanuit jouw belang, dan is het verstandiger om een advocaat in te schakelen. Waar een mediator een bemiddelende rol heeft, kijkt een advocaat waar jij recht op hebt vanuit de wet. Een advocaat opereert dus op wettelijke bepalingen en komt op voor jouw belangen. Indien nodig kun je met een advocaat wél de stap naar de rechter maken en met een mediator niet.

Kies voor deskundige begeleiding bij erfrechtkwesties. Door vroegtijdig betrokken te worden in jullie proces kunnen wij je een luisterend oor bieden en vinden we samen een passende oplossing.

Waarom kies je voor ons kantoor?

Je hebt het waarschijnlijk zelf al gemerkt: het erfrecht is ingewikkeld. Ons kantoor beschikt over een ervaren mediator die tevens advocaat is en daarnaast hebben wij meerdere advocaten beschikbaar op het gebied van erfrecht. Of je dus kiest voor onze advocaat-mediator of voor één van onze advocaten: wij denken graag met je mee en helpen je met alle zaken die nodig zijn om de afwikkeling van de erfenis goed te regelen. Wij wensen je voor nu veel sterkte met het verlies en staan je graag met goede raad terzijde in deze moeilijke tijd.

Voor vrijblijvend advies of informatie over onze tarieven zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar voor jou op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur en in het weekend via onderstaand contactformulier of via het e-mailadres contact@brussemasselink.nl.

Ik wil advies / hulp

  • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 0546-542500

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van Brusse & Masselink, de Twentse advocaten