“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaartwensen vastleggen

  • Leg je uitvaartwensen duidelijk vast.
  • Dit geeft je nabestaanden een stuk houvast in een moeilijke tijd!
  • Gebruik het uitvaartwensformulier om alles goed vast te leggen.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Praten over de dood of over jouw uitvaart is niet vanzelfsprekend. Het is toch een onderwerp waar je misschien liever niet over nadenkt, zeker wanneer je nog gezond bent. Toch kan het voor jouw nabestaanden prettig zijn om te weten wat jouw wensen op dit gebied zijn. Dat betekent niet dat je alles op papier al van a tot z moet regelen. Dat kan natuurlijk wel, maar alleen een richtlijn is ook al heel prettig voor de nabestaanden. Zo hebben zij een beetje houvast in een emotionele periode, waarin er al heel veel belangrijke beslissingen genomen moeten worden.

Levenstestament

Sommige mensen vinden het prettig om zeker te weten dat alles goed geregeld is als zij zelf door ziekte of een ongeval niet meer in staat zijn om zaken zelf te regelen. In dat geval is het opstellen van een levenstestament een prettige gedachte. In een levenstestament kun je jouw persoonlijke wensen laten opnemen. Je kunt in het levenstestament bijvoorbeeld aangeven op welke manier jouw dagelijkse financiën geregeld moeten worden, wat er met jouw woning moet gebeuren als je niet meer zelfstandig kunt wonen en hoe er moet worden omgegaan met huisdieren. Daarnaast kun je in het levenstestament ook praktische zaken opnemen zoals overzichten van rekeningen, verzekeringen, inlogcodes en wachtwoorden. In het levenstestament wijs je een gevolmachtigde aan. Dit is iemand die je vertrouwt en die jouw belangen kan behartigen als je dit zelf niet meer kan. Een ander belangrijk onderdeel van het levenstestament is de uitvaart. In het document kun je beschrijven wat jouw wensen op dit gebied zijn. De gevolmachtigde zal er vervolgens voor zorgen dat aan deze wensen wordt voldaan. Een levenstestament kun je opstellen bij de notaris.

Wensenlijstje

Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo officieel. Je kunt ook zelf een lijstje maken met jouw wensen of bijvoorbeeld een map bijhouden met ideeën op uitvaartgebied die je aanspreken. Tegenwoordig is het via internet heel gemakkelijk om een indruk te krijgen van alle mogelijkheden die er zijn. Een andere manier om inspiratie op de doen is op een uitvaartbeurs. Dit soort beurzen worden steeds vaker georganiseerd en zijn een mooie gelegenheid om geheel vrijblijvend te bekijken wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

Uitvaartwensformulier

Wil je jouw uitvaartwensen op papier invullen, maar ook laten vastleggen dan is dit ook mogelijk. Vraag gratis ons uitgebreide uitvaartwensformulier aan. Je vult het uitgebreide formulier in, print het uit en legt het ergens neer waar jouw nabestaanden het makkelijk kunnen vinden. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Onze dienstverleners

Meer informatie