Voorbeeld uit de praktijk
Gert zijn moeder is overleden en het ouderlijk huis moet worden ontruimd en verkocht. De broer van Gert woont aan de andere kant van het land en heeft een drukke baan. Hierdoor komt het meeste werk op Gert neer. Na de uitvaart begint Gert aan het leeghalen en inpakken van het huis. Er komen veel emoties los bij het uitzoeken van de spullen. Herinneringen aan alle mooie en mindere tijden. Hij en zijn broer besluiten dat ze samen de belangrijke spullen uitzoeken, maar voor de rest hulp inschakelen. Zij zien het niet zitten om ook alles te verhuizen, verkoopklaar te maken en schoon te maken. Gert neemt contact op met een professioneel huisontruimbedrijf. Samen lopen ze de woning door en overleggen ze wat er nog moet gebeuren. Wanneer Gert en zijn broer klaar zijn neemt het bedrijf het van hen over. Zij zorgen dat het huis verkoopklaar wordt gemaakt. Na de verkoop halen ze de woning leeg en maken ze de woning schoon. Erg fijn voor Gert en zijn broer die nu de tijd hebben om even tot rust te komen na een heftige periode.
Kosten huis ontruimen
Omdat elke situatie anders is en elke familie andere wensen heeft is het niet mogelijk een standaard prijs neer te leggen. Aan de hand van jullie wensen wordt meestal een offerte op maat gemaakt. Vaak komt het bedrijf even ter plekke kijken zodat zij exact weten wat er moet gebeuren en hoe de situatie ter plekke is. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van het huis en inboedel en de overige zaken die moeten gebeuren.
Wordt het huis ontruimen gezien als het aanvaarden van de erfenis?
Soms weet je nog niet zeker of je de erfenis wil aanvaarden van een overledene. Het aanvaarden van een erfenis kan ook betekenen dat je aansprakelijk wordt gesteld voor de schulden van een erfgenaam. Regelmatig krijgen wij de vraag of het is toegestaan om de woning al leeg te halen terwijl een erfgenaam nog geen beslissing heeft genomen over het al dan niet aanvaarden van de erfenis. Mag dit? Dit mag, echter zitten hier wel bepaalde voorwaarden aan. Wanneer je als erfgenaam de woning leeghaalt, maar je de erfenis nog niet hebt aanvaard is het belangrijk dat je niets van de inboedel verdeelt. Het advies is om alle spullen in een loods of andere ruimte op te slaan. Laat de spullen bij elkaar en zorg dat je niets verdeelt, weggeeft of verkoopt. Deze handelingen kunnen namelijk worden gezien als een daad van beschikking. Als dat het geval is, kan de erfgenaam alsnog persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schulden van de overledene.
Ik heb hulp nodig van een huisontruimbedrijf
Heb jij de hulp nodig van een huisontruimbedrijf of heb je vragen? Bekijk dan ons aanbod van woningontruimers. Zij helpen jou graag verder.