“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Huis ontruimen

 • Woningontruimingsbedrijven kunnen jou helpen.
 • Zij halen de woning leeg en kunnen reparaties uitvoeren.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Na het overlijden van een dierbare komt er van alles op je af.  Een van de zaken die geregeld moet worden is het leeghalen van de woning. Het kan gaan om het koophuis van de overledene dat opnieuw de verkoop in gaat, maar ook om een huurhuis of seniorenflat. Het kan zowel fysiek als emotioneel zwaar zijn om een huis te ontruimen. Vaak zit je midden in de rouwperiode en heb je wel wat anders aan je hoofd. Het is dan ook begrijpelijk als je hiervoor de hulp inschakelt van een professioneel huis ontruim bedrijf. Dit kan ook erg fijn zijn als je verder weg woont. Een professioneel ontruimbedrijf kan vaak op korte termijn het huis leeghalen, opruimen en schoon opleveren. Indien u bepaalde zaken wel zelf wil doen kan dit ook in overleg.

Huis leeg voor bepaalde datum

Vaak moet het huis voor een bepaalde datum leeg zijn. Dit is met name het geval bij de kamers/appartementen in een verzorgingshuis. Ook wanneer je de huur hebt opgezegd of het huis hebt verkocht zit je met een datum waarop het huis leeg moet zijn.

Koophuis ontruimen

Wanneer het huis verkocht moet worden kan het verstandig zijn nog niet alles in een keer weg te halen. Soms kan het wel verstandig zijn alvast enkele meubels te verwijderen. Veel huis ontruimingsbedrijven helpen ook met het verkoopklaar maken. Ze halen vast een deel van de meubels weg en kunnen ook kleine reparaties uitvoeren zodat het huis beter verkoopt.

caswo woningontruiming woning leeghalen
Tip:
Heb je hulp nodig bij het ontruimen van de woning? Caswo woningontruiming helpt jullie hier graag bij. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij jullie snel en deskundig helpen. Zij regelen alles van A tot en met Z. Dit scheelt jullie een hoop werk en zorgen. En dat is in zo’n emotionele periode erg prettig.

Lees meer over de dienstverlening van Caswo en neem direct contact met ze op als je meer informatie wil.

Hoe werkt een huis ontruiming?

Samen met de andere erfgenamen zoek je de spullen uit die jullie willen bewaren. Het is verstandig deze goed te labelen! Vervolgens komt het huis ontruimingsbedrijf om de taken over te nemen. Zij zorgen dat het huis leeg wordt gemaakt. Wil jij graag de eettafel van moeder hebben? Sommige bedrijven regelen dit ook en brengen het bij je thuis. Dit is altijd in overleg en vaak zitten hier wel extra kosten aan verbonden. Naast het ontruimen van de woning, helpen de meeste bedrijven ook met aanverwante diensten. Hierbij kan je denken aan het verwijderen van vloeren, behang en gordijnen, gaatjes opnieuw opvullen en schroeven verwijderen. Een huis ontruimingsbedrijf wil het jullie zo makkelijk mogelijk maken en ontzorgt jullie zoveel mogelijk. Overleg dus vooral wat mogelijk is.

Welke zaken pakt een huisontruimingsbedrijf op?

Het verschilt natuurlijk per bedrijf, maar de meeste bedrijven kunnen onderstaande zaken (in overleg) voor jullie oppakken:

 • Koop- of huurwoning of zorgkamer leeg halen en inboedel afvoeren.
 • Woning opruimen en schoonmaken zodat het klaar is voor verkoop of huuroplevering.
 • Kleine reparaties uitvoeren in en rondom de woning.
 • Behang, vloeren en gordijnen verwijderen.
 • Herstellen en schilderen van muren.
 • De tuin opruimen en tuinwerk als snoeien en maaien.
 • Huurwoning in de originele staat terugbrengen en eventueel de huurinspectie bijwonen.
 • Tijdelijk opslaan van bepaalde spullen. Op deze manier kunt u er later over beslissen.
 • Hulp bij administratie; adreswijziging, opzeggen van abonnementen, etc.

Voorbeeld uit de praktijk

Gert zijn moeder is overleden en het ouderlijk huis moet worden ontruimd en verkocht. De broer van Gert woont aan de andere kant van het land en heeft een drukke baan. Hierdoor komt het meeste werk op Gert neer. Na de uitvaart begint Gert aan het leeghalen en inpakken van het huis. Er komen veel emoties los bij het uitzoeken van de spullen. Herinneringen aan alle mooie en mindere tijden. Hij en zijn broer besluiten dat ze samen de belangrijke spullen uitzoeken, maar voor de rest hulp inschakelen. Zij zien het niet zitten om ook alles te verhuizen, verkoopklaar te maken en schoon te maken. Gert neemt contact op met een professioneel huisontruimbedrijf. Samen lopen ze de woning door en overleggen ze wat er nog moet gebeuren. Wanneer Gert en zijn broer klaar zijn neemt het bedrijf het van hen over. Zij zorgen dat het huis verkoopklaar wordt gemaakt. Na de verkoop halen ze de woning leeg en maken ze de woning schoon. Erg fijn voor Gert en zijn broer die nu de tijd hebben om even tot rust te komen na een heftige periode.

Kosten huis ontruimen

Omdat elke situatie anders is en elke familie andere wensen heeft is het niet mogelijk een standaard prijs neer te leggen. Aan de hand van jullie wensen wordt meestal een offerte op maat gemaakt. Vaak komt het bedrijf even ter plekke kijken zodat zij exact weten wat er moet gebeuren en hoe de situatie ter plekke is. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van het huis en inboedel en de overige zaken die moeten gebeuren.

Ik heb hulp nodig van een huisontruimbedrijf

Heb jij de hulp nodig van een huisontruimbedrijf of heb je vragen? Bekijk dan ons aanbod van woningontruimers. Zij helpen jou graag verder.

Onze dienstverleners

Meer informatie