“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Hoe kies je de juiste uitvaartondernemer?

  • Een uitvaartondernemer neemt je veel werk uit handen.
  • Maar hoe kies je de juiste uitvaartondernemer?
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Lees voor

Een uitvaartondernemer of uitvaartverzorger helpt bij het regelen van de uitvaart. Hij/zij kan je heel veel werk uit handen nemen. Het is echter wel belangrijk om een uitvaartondernemer te kiezen die bij je past. Misschien ben jij heel erg van het doorpakken, dan heb je weinig aan een zemelaar. Aan de andere kant kan een uitvaartondernemer voor jou ook bijvoorbeeld te zakelijk zijn. Het kiezen van de juiste uitvaartondernemer kan een hoop ergernissen schelen en die kan je er in zo’n periode ook even echt niet bij hebben. 

Is iedere uitvaartondernemer niet hetzelfde?

Het klopt inderdaad dat alle uitvaartondernemers in principe hetzelfde doen. Zij regelen alles omtrent de uitvaart. Toch doet iedere uitvaartondernemer dat op zijn/haar eigen manier. Natuurlijk heeft iedere ondernemer zijn/haar eigen karakter en dat speelt mee in de manier waarop zij hun werk doen. De één zal zakelijker zijn dan de ander. De ander zal wellicht meer aandacht hebben voor de emoties die er spelen. Het is maar net wat je op dat gebied prettig vindt.

Daarnaast hebben sommige uitvaartondernemers een bepaalde specialisatie. Zo zijn er ondernemers die zich voornamelijk bezighouden met uitvaarten van baby’s en kinderen, budgetuitvaarten of ondernemers die alleen maar duurzame uitvaarten verzorgen. Ook hier zou je naar kunnen kijken.

Dan is er natuurlijk ook de prijs. De ene uitvaartondernemer is duurder dan de ander. Daarnaast geeft de ene onderneming ook meer inzage in de uitgaven dan de ander. Dit zijn allemaal punten die je mee kan nemen in jouw overweging om voor een bepaalde uitvaartondernemer te kiezen. 

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Moet ik mijn uitvaartverzekeraar niet gewoon bellen?

Heeft de overledene een uitvaartverzekering, dan is het zeker belangrijk om de verzekeraar op de hoogte te stellen van het overlijden. Op die manier kom je precies te weten welke bedrag er beschikbaar is voor het regelen van de uitvaart. Je bent echter niet verplicht om de uitvaart ook door de uitvaartverzekeraar te laten uitvoeren. Hierbij maakt het niet uit wat voor verzekering er is afgesloten. Je kan er dus voor kiezen om de uitvaart verder ook te laten regelen door de uitondernemer van de verzekeraar, maar het staat jou ook vrij om zelf iemand anders te kiezen. 

Met wie heb jij een klik?

Het zou mooi zijn als jij en de uitvaartondernemer elkaar een beetje aanvullen. Misschien heb jij al de nodige ideeën of heeft de overledene een aantal wensen op papier gezet omtrent de uitvaart. De uitvaartondernemer zal proberen deze wensen op een zo goed mogelijk manier in de praktijk te brengen, bekijkt welke mogelijkheden er zijn en zal zelf wellicht ook nog met de nodige ideeën komen. Op die manier kunnen jullie de verschillende opties met elkaar combineren en zo tot een mooi afscheid komen. Heb je geen klik met de uitvaartondernemer, dan wordt het al een stukje lastiger om met elkaar te communiceren en kunnen er (mede door alle emoties die meespelen) de nodige irritaties ontstaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt al genoeg aan je hoofd. Een uitvaartondernemer moet jou ontlasten en niet verder belasten. 

Neem de tijd en vergelijk

Om te weten of een uitvaartondernemer een beetje bij je past is het belangrijk om de tijd te nemen. Vergelijk een aantal ondernemers met elkaar en vraag ze gerust om een persoonlijk gesprek. Vraag verschillende offertes op en vergelijk deze met elkaar. Let er hierbij wel op dat de ene offerte vaak inzichtelijker en completer is dan de ander en let er goed op dat alle kostenposten worden benoemd. Daarnaast is mond-tot-mondreclame erg belangrijk. Misschien heb jij wel vrienden of familieleden die goede ervaringen hebben met een bepaalde ondernemer. Dit zegt vaak wel heel veel. Daarnaast kan je internet gebruiken om alvast een beeld te krijgen van bepaalde ondernemers. Zo kan je de juiste persoon kiezen en voorkomen dat je uiteindelijk teveel betaalt.

Wij helpen je op weg 

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een selectie gemaakt van goede, betrokken uitvaartondernemers in Nederland die hun werk met veel liefde doen. Op onze site stellen zij zich met een blog alvast even aan je voor. Wil jij graag in contact komen of wil je meer weten, neem dan gerust even contact met ze op. Zij staan je graag te woord en kunnen je precies vertellen wat zij voor je zouden kunnen doen. 

Onze dienstverleners

Meer informatie