“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Hoe kies je de juiste uitvaartondernemer?

  • Een uitvaartondernemer neemt je veel werk uit handen.
  • Maar hoe kies je de juiste uitvaartondernemer?
9,6
Klanten vertellen

1056 beoordelingen

Lees voor

Een uitvaartondernemer of uitvaartverzorger helpt bij het regelen van de uitvaart. Hij/zij kan je heel veel werk uit handen nemen. Het is echter wel belangrijk om een uitvaartondernemer te kiezen die bij je past. Misschien ben jij heel erg van het doorpakken, dan heb je weinig aan een zemelaar. Aan de andere kant kan een uitvaartondernemer voor jou ook bijvoorbeeld te zakelijk zijn. Het kiezen van de juiste uitvaartondernemer kan een hoop ergernissen schelen en die kan je er in zo’n periode ook even echt niet bij hebben. 

Is iedere uitvaartondernemer niet hetzelfde?

Het klopt inderdaad dat alle uitvaartondernemers in principe hetzelfde doen. Zij regelen alles omtrent de uitvaart. Toch doet iedere uitvaartondernemer dat op zijn/haar eigen manier. Natuurlijk heeft iedere ondernemer zijn/haar eigen karakter en dat speelt mee in de manier waarop zij hun werk doen. De één zal zakelijker zijn dan de ander. De ander zal wellicht meer aandacht hebben voor de emoties die er spelen. Het is maar net wat je op dat gebied prettig vindt.

Daarnaast hebben sommige uitvaartondernemers een bepaalde specialisatie. Zo zijn er ondernemers die zich voornamelijk bezighouden met uitvaarten van baby’s en kinderen, budgetuitvaarten of ondernemers die alleen maar duurzame uitvaarten verzorgen. Ook hier zou je naar kunnen kijken.

Dan is er natuurlijk ook de prijs. De ene uitvaartondernemer is duurder dan de ander. Daarnaast geeft de ene onderneming ook meer inzage in de uitgaven dan de ander. Dit zijn allemaal punten die je mee kan nemen in jouw overweging om voor een bepaalde uitvaartondernemer te kiezen. 

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Onze dienstverleners

Meer informatie