“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Testament wijzigen

  • Laat je testament eens in de vijf jaar controleren door de notaris.
  • Via Erfwijzer.nl kom je makkelijk in contact met de juiste specialist.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

In een testament bepaal je wat er met je bezittingen moet gebeuren als je komt te overlijden. Nou kan het natuurlijk zo zijn dat er in de loop der tijd belangrijke dingen in je leven veranderen, die ook effect kunnen hebben op jouw wensen. Het is daarom belangrijk om je testament zo nu en dan eens even onder de loep te nemen om te bekijken of het nog steeds overeenkomt met jouw wensen en jouw situatie. Wil je het toch anders, dan kun je dit laten aanpassen.

Ook kan het door wetsveranderingen verstandig zijn je testament nog eens goed te laten controleren. Je kunt jouw testament op elk moment bij de notaris wijzigen of herroepen.

Wijzigen testament bij persoonlijke veranderingen

Als er dingen in je leven zijn veranderd, dan kan het zijn dat je huidige testament hier niet meer bij past. Misschien heb je ondertussen kinderen gekregen, ben je gescheiden of heb je een grote erfenis ontvangen. Het is belangrijk om je testament hier ook op aan te passen.

Het wijzigen van een testament kan bij de notaris. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw testament te laten maken, maar je kan ook het huidige testament aanvullen. Een notaris kan je vertellen wat in jouw geval de beste keuze is.

Testament test: advies op maat

Doorloop in 3 minuten een aantal eenvoudige vragen en krijg meer duidelijkheid over jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Zo weet je snel waar je aan toe bent en wat je moet regelen. Testament Test geeft extra aandacht aan de mogelijkheden om goede doelen te steunen na het overlijden.

Testament Test:

Wil je een testament opstellen? Wij werken samen met Thuisnotaris. Thuisnotaris biedt het meest uitgebreide maatwerk testament tegen een vaste scherpe prijs. Dit is inclusief het ondertekenen bij de notaris en een persoonlijk controle gesprek.

Scheiden of samenwonen en het testament

Ga je scheiden, dan is het zeker belangrijk om jouw testament aan te passen. Dit gebeurt namelijk niet automatisch, waardoor het best kan zijn dat jouw ex nog steeds op papier staat als jouw erfgenaam. Niet handig. Maak daarom bij een scheiding ook altijd even een afspraak met de notaris.

Ga jij samenwonen? Ook dan is het verstandig om eens na te denken over het opstellen of wijzigen van het testament. Wonen jullie alleen samen en kom jij te overlijden, dan is jouw partner geen erfgenaam en heeft hij/zij helemaal nergens recht op. In het ergste geval kan dit zelfs betekenen dat jouw partner de woning moet verlaten. Door jouw partner op te nemen in jouw testament kan je hem/haar hiertegen beschermen.

Testament check

Het is verstandig om eens in de vijf jaar te laten controleren of je testament nog past bij je huidige wensen en situatie. Niet alleen je persoonlijke omstandigheden wijzigen, ook de wet wil nogal eens veranderen. Het kan zijn dat je huidige testament door nieuwe wetgeving op het gebied van de erfbelasting niet meer voordelig is. De notaris doet een dergelijke check in de meeste gevallen gratis en vrijblijvend.

Tip:
Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij kunnen je in contact brengen met een goede notaris bij jou in de buurt.

Verscheuren testament niet voldoende

Als je een testament hebt gemaakt is deze voor altijd geldig. Ook is je testament aangemeld bij het Centraal Testamentenregister. Sta je niet meer achter de inhoud van het testament, dan heeft het geen zin om het document te verscheuren of weg te gooien. Het testament blijft namelijk gewoon gelden. De enige manier om van je testament af te komen is via de notaris. Deze kan het testament herroepen en zal dit ook melden bij het Centraal Testamentenregister.

Onze dienstverleners

Meer informatie