“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Lijkwade

  • Een lijkwade is een mooi alternatief voor de uitvaartkist.
  • Een wade is zachter en beter voor het milieu.
9,6
Klanten vertellen

1056 beoordelingen

Lees voor

Bij de meeste uitvaarten wordt het lichaam van de overledene geplaatst in een uitvaartkist. Uitvaartkisten zijn in allerlei uitvoeringen te krijgen. Zo zijn er zelfs kisten van karton of stof en zie je ook steeds vaker een mand voorbij komen. Toch kan je hierin ook een andere keuze maken. Je kan er namelijk ook voor kiezen om de overledene in een lijkwade te laten wikkelen. Een zachter en vriendelijker materiaal dan een kist. 

Kies jij voor een lijkwade?

Een lijkwade. Wat is dat eigenlijk? Wij leggen het je uit. De lijkwade kent meerdere namen. Men noemt het ook wel een wade, uitvaartwade of afscheidswade. Eigenlijk bestaat de lijkwade al veel langer dan de kist. Het is een rechthoekige doek van ongeveer 3 bij 3 meter, dubbel gevoerd en van zachte stof. De overleden persoon wordt bij opbaring of de afscheidsceremonie in deze wade gewikkeld.

Voordeel van een lijkwade

Het gebruik van een lijkwade heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kunnen de nabestaanden zich dichterbij de overleden persoon voelen door de lijkwade. We zijn allemaal een kist gewend. Je ziet de overleden persoon dan liggen, vaak alleen het bovenlijf en de rest is ‘hard.’ Bij een lijkwade kun je de overleden persoon zo inwikkelen, dat de contouren van het lichaam niet tot nauwelijks zichtbaar zijn of juist wel. Maar net wat jij prettig vindt.

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Meer informatie