“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaart

  • Het eerste dat geregeld moet worden bij een overlijden is de uitvaart.
  • Bekijk goed of er een uitvaartverzekering is.
  • Schakel een prettige uitvaartondernemer in. Deze zal je zoveel mogelijk uit handen nemen.
Lees voor

Op het moment dat iemand komt te overlijden moet er heel wat geregeld worden. Er komt op zo’n moment veel op je af. Een van de eerste dingen die snel geregeld moeten worden is de uitvaart, het afscheid van de overledene.

Vaak heeft een overledene een uitvaartverzekering. Is dat het geval, dan kun je hier aankloppen. De verzekeraar kan je precies vertellen wat er qua diensten en kosten mogelijk is. Hier zijn meestal vrij duidelijke afspraken over gemaakt. Meestal komt er vervolgens een uitvaartbegeleider van de uitvaartverzekering, die de nabestaanden zoveel mogelijk werk uit handen neemt.

Het is overigens niet verplicht om gebruik te maken van een uitvaartbegeleider die is aangesloten bij de verzekeraar. Je kunt ook zelf iemand kiezen.

Geen uitvaartverzekering, maar wel een spaarpotje

Is er geen verzekering, dan is er de vraag of er een spaarpotje is voor de betaling van alle kosten die de uitvaart met zich meebrengt. Ook in dat geval kun je gewoon een uitvaartondernemer bij jou in de buurt bellen. Deze zal alles met je doorspreken en ook samen met jou bekijken hoe jullie de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Samen maak je er een mooie ceremonie van. Ben jij op zoek naar een goede uitvaartondernemer die jou kan helpen? Via Erfwijzer.nl neem je makkelijk contact op met de uitvaartondernemer die jou aanspreekt. 

Geen geld, maar wel een uitvaart

Komt er iemand te overlijden die geen uitvaartverzekering heeft en is er ook geen spaarpotje? In dat geval komen de kosten voor rekening van de erfgenamen of in sommige gevallen de bloed- en aanverwanten. Heeft een overledene geen verzekering, geld of familie, dan zal uiteindelijk de gemeente de uitvaart regelen. Degene die een uitvaartondernemer de opdracht geeft om de uitvaart te gaan regelen, is ook degene die verantwoordelijk is voor het betalen van de rekening. Is er dus geen verzekering en geen geld, denk dat goed na of je deze verantwoordelijkheid wel wil dragen.

Meer informatie