“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

In 1981 ontving de gemeente Stadskanaal een erfenis van ruim 14.000 euro na het overlijden van mevrouw Kremer. In haar testament uit 1960 verklaarde zij dat de gemeente het geld moest besteden aan een project dat met zorg en ouderen te maken had. Nu wordt het geld besteed aan een opleiding voor de vrijwilligers van een nieuw hospice in Stadskanaal.

Laatste wil

Het heeft lange tijd geduurd voor de gemeente een goede bestemming voor het geld had gevonden. “We hebben het bedrag lang bewaard maar nu bepaald dat het nieuwe hospice, en dan met name de opleiding van vrijwilligers, een goede bestemming is. Hier gaat het grootste deel van het bedrag naar toe. Het overige deel van het bedrag gaat naar Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuiszorg in Stadskanaal”, zo zegt woordvoerster Henriëtte Heeringa.

Scholing

Het hospice is heel blij met het geld uit de nalatenschap van mevrouw Kremer. “Goede scholing voor onze vrijwilligers is heel belangrijk. Het is prachtig dat we het geld op deze manier krijgen. Anders hadden we een andere oplossing moeten zoeken”, zo zegt hospice-voorzitter Roelof Kuik.