Testament wijzigen

In een testament bepaal je wat er met je bezittingen moet gebeuren als je overlijdt. Op het moment dat er dingen in je leven veranderen kan het zijn dat de zaken die je in je testament hebt opgenomen niet meer relevant zijn. Ook kan het door wetsveranderingen verstandig zijn je testament nog eens goed te laten controleren. Je kunt jouw testament op elk moment bij de notaris wijzigen of herroepen.

Wijzigen testament bij persoonlijke veranderingen

Als er dingen in je leven zijn veranderd dan kan het zijn dat je huidige testament niet meer past bij je wensen. Je hebt kinderen gekregen of hebt bijvoorbeeld een grote erfenis ontvangen. Het wijzigen van een testament leg je vast bij de notaris door een nieuw testament te maken of door je huidige testament aan te vullen.

Testament check

Het is verstandig om eens in de vijf jaar te laten controleren of je testament nog past bij je huidige wensen en situatie. Niet alleen je persoonlijke omstandigheden wijzigen, ook de wet wijzigt regelmatig. Het kan zijn dat je huidige testament door nieuwe wetgeving niet meer voordelig is. De notaris doet een dergelijke check in de meeste gevallen gratis en vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij kunnen je in contact brengen met een goede notaris bij jou in de buurt.
TIP:

Verscheuren testament niet voldoende

Als je een testament hebt gemaakt is deze voor altijd geldig. Jouw testament is ook aangemeld bij het Centraal Testamentenregister. Als je niet meer achter de inhoud staat van het testament dan kun je het testament herroepen. De enige manier om dit te doen is bij de notaris. Het verscheuren of weggooien van je testament is niet voldoende, het testament blijft geldig. De notaris meldt de wijzigingen van het testament bij het Centraal Testamentenregister.