“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
Lees voor

Iedereen loopt in zijn leven helaas tegen problemen aan. Denk aan een huwelijk dat strandt, een (dreigend) ontslag of ruzie over een erfenis. Gelukkig kunnen mensen de meeste van die problemen zelf oplossen. In een aantal gevallen lukt dat echter niet en is professionele hulp nodig. Op zo’n moment kunnen de juristen van Justion Advocaten voor u in de bres springen.

Ervaren en oog voor emoties

Ons Team familie- en erfrecht bestaat uit gespecialiseerde juristen die zich niet alleen bezig houden met “de juridische regels” maar die ook oog hebben voor de emoties en principes die spelen bij het nemen van financiële en zakelijke beslissingen. Bij familiale en erfrechtelijke problemen, waar het gaat om u en uw gezin, spelen emoties immers een grote rol. Vooral het overlijden van een van de ouders of ander familielid is een grote emotionele gebeurtenis.

Persoonlijk en waardevol advies als u erft.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wanneer een familielid, partner of goede vriend of vriendin overlijdt, laat hij of zij vaak een aantal bezitting na, zoals een huis, inboedel en ander vermogen (bijvoorbeeld een spaarrekening, waardepapieren zoals aandelen of obligaties of onroerend goed). Als er conflicten tussen de erfgenamen of andere partijen die betrokken zijn bij de afwikkeling van de nalatenschap ontstaan, kan het inschakelen van een erfrechtadvocaat nodig zijn. Wij kunnen als erfrechtadvocaat optreden voor verschillende partijen, zoals erfgenamen, executeurs, vereffenaars, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen

Wij zijn ons steeds bewust van het feit dat wij u begeleiden bij gevoelige geschillen die vaak al heel lang geleden zijn ontstaan in de familie. Bijstand van een ervaren erfrechtadvocaat kan helpen om verdere escalatie te voorkomen en conflicten over de verdeling van de nalatenschap op te lossen. Als de erfgenamen geen oplossing bereiken, dan kunnen wij voor u procederen over alle erfrechtelijke leerstukken, waaronder:

 • geldigheid van het testament
 • uitleg van het testament en verdeling van de nalatenschap
 • verdeling van de nalatenschap zonder testament (versterferfrecht)
 • vereffening van de nalatenschap door een vereffenaar
 • de positie van de executeur
 • aanspraak op de legitieme portie
 • de afwikkeling van legaten
 • het aanvaarden, verwerpen en beneficiair aanvaarden van een erfenis

Mediation indien nodig

Als de erfgenamen het niet eens kunnen worden over de verdeling van de nalatenschap, kan in plaats voor een procedure, in overleg met alle betrokken partijen, een mediator ingeschakeld worden. De mediator zal door middel van gesprekken proberen een oplossing te vinden tussen de betrokkenen. Een overlijden is namelijk al verdrietig genoeg, en hoog oplopende geschillen over de verdeling van een nalatenschap vergroten het verdriet alleen maar. En dat kan vaak voorkomen worden als partijen, met hulp van de mediator, zelf afspraken kunnen maken over de afwikkeling van de nalatenschap. Voor meer informatie over mediation verwijzen wij u naar onze website.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of hulp nodig? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Wij helpen u vrijblijvend verder.

Ik wil advies / hulp

Justion advocaten contact

 • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
 • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 010-4403100

 • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen