“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
Lees voor

Advocatenkantoor Zeeland behandelt voor haar cliënten alle aspecten van het privaatrecht. Binnen het kantoor is mr. R.A.A. (Roeland) Maat met recht erfrechtspecialist te noemen. Hij is advocaat sinds 2000 en vanuit de algemene praktijk met veel aandacht voor het huwelijksvermogensrecht, is hij zich steeds meer gaan richten op erfrecht, estate planning en fiscaal erfrecht. Daarbij komt zijn afgeronde universitaire studie fiscaal recht bij de Erasmus Universiteit Rotterdam uiteraard ook van pas.

Ruime ervaring binnen het erfrecht

Na vele cursussen op erfrechtelijk gebied, heeft Roeland in 2017 en 2018 nog een postacademische opleiding erfrecht gevolgd bij de Academie voor de Rechtspraktijk. Om nog meer feeling te hebben met de praktijk van het erven en wat erbij komt kijken, heeft Roeland in 2020 daarnaast nog een aanvullende opleiding gevolgd tot registerexecuteur. Roeland was daarvoor al met enige regelmaat executeur maar mag zich sinds juni 2020 ook registerexecuteur noemen. Door meer dan twintig jaar ervaring in als advocaat en in het erfrecht, is zowel het oude (voor 2003), als het nieuwe erfrecht gesneden koek.

Problemen executeur

Niet zelden is het de executeur (-testamentair) die in erfrechtelijk verband onder vuur komt doordat erfgenamen zijn manier van afwikkelen niet voldoende vinden. Bij een executeur, vooral in de familiesfeer, komt het verder vaak voor dat deze onvoldoende snelheid betracht bij het afwikkelen van de nalatenschap, hetgeen terecht tot ergernis kan leiden. Vaak leiden de soms complexe contractuele – of familieverhoudingen tot structurele verschillen van inzicht over juridische kwesties.

Zeg nooit dat je iemand kent, alvorens je een erfenis met hem hebt gedeeld.

Advies over erfenis

Na een overlijden is het, ook als er niet direct een erfdeel verkregen wordt (bijvoorbeeld omdat de langstlevende ouder nog leeft), altijd verstandig om advies in te winnen over de erfrechtelijke positie. Ook als niet direct recht is op uitbetaling van hetgeen wordt verkregen, kan het belangrijk zijn nu al vaststelling te vragen van wat er in de toekomst te betalen valt.

Het erfrecht bevat veel betrekkelijk korte termijnen waarbinnen kinderen, partners en/of derden, hun rechten te gelde moeten maken. Het tijdig krijgen van de juiste informatie is dan natuurlijk essentieel.

U kunt bij ons terecht met al uw vragen

Of u nu vereffenaar, executeur, (onterfd) kind, weduwe/weduwnaar, legitimaris, legataris of gewoon erfgenaam bent, iedereen kan met zijn of haar rechtsvragen terecht bij Roeland. Door de laagdrempeligheid bij en vrijblijvendheid van het eerste telefonisch contact, waarbij Roeland, door zijn jarenlange ervaring, wel direct tot de inhoud kan komen, ervaren cliënten vanaf het eerste contact dat zij direct goed worden geholpen.

In veel gevallen weten rechtsbijstandsverzekeraars Roeland te vinden om hun verzekerden door te verwijzen als zich een erfrechtelijk geschil voordoet. Advocatenkantoor Zeeland werkt, als de rechtszoekende daarvoor in aanmerking komt, in beginsel ook op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Als u de advocaatkosten zelf moet betalen, vallen er goede duidelijke afspraken te maken over de behandeling van een vast omlijnde procedure tegen een vast tarief en onze advocaten zullen ten allen tijde overleggen met u om te proberen onnodige kosten te vermijden.

Diensten

  • Gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek
  • Mediation
  • Toevoegingszaken
  • Vaste prijs afspraak mogelijk

Ik wil advies / hulp

Advocatenkantoor zeeland kantoor

  • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 0113-277000

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen