Wat doet Het Nalatenschapskantoor?

Na een overlijden zijn er talloze zaken die uitgezocht en geregeld moeten worden. Voor nabestaanden is dit vaak erg belastend en moeilijk. In deze periode zijn zij bezig met het verwerken van het verlies en de zakelijke kant van het regelen van een nalatenschap is dan begrijpelijkerwijs niet hun hoogste prioriteit. Toch moeten juist dan op korte termijn allerlei stressvolle en vaak ook kostbare beslissingen genomen worden. De dienstverlening van Het Nalatenschapskantoor bestaat eruit deze zorgen uit handen van nabestaanden te nemen. Als professionele executeur ontzorgt Het Nalatenschapskantoor nabestaanden op een zorgvuldige en slagvaardige manier bij de afwikkeling van een nalatenschap.

Empathische en persoonlijke aandacht voor uw situatie.

Wat is nalatenschapsafwikkeling?

Nalatenschapsafwikkeling omvat het uitvoeren van de laatste wensen van een overledene, het betalen van schulden, het innen van vorderingen, het beheren van het nalatenschapsvermogen, het voldoen van de erfbelasting en het gereedmaken van de nalatenschap voor verdeling onder erfgenamen. Dit proces brengt veel regelwerk met zich mee, waarbij juridische, fiscale, financiële en administratieve zaken geregeld moeten worden. Vaak moeten ook professionals zoals notarissen, makelaars en accountants worden ingeschakeld en komen de bank en verzekeraars om de hoek kijken.

Voor nabestaanden is dit proces vaak overweldigend, vooral in combinatie met een drukke baan, gezinsleven en emoties rondom het verlies. Het inschakelen van de professionele executeur van Het Nalatenschapskantoor is dan verstandig. Zeker als de nalatenschaps-afwikkeling ook nog eens bemoeilijkt wordt door complexe familie-samenstellingen (samengestelde gezinnen), erfgenamen die zich in het buitenland bevinden of door problemen die na een overlijden tussen verschillende nabestaanden ontstaan, is dit een goede oplossing.

Wij ontzorgen u in moeilijke tijden

Als onafhankelijke en deskundige organisatie neemt Het Nalatenschapskantoor de verantwoordelijkheid voor de nalatenschapsafwikkeling graag op zich. Daarbij geldt een vanzelfsprekende empathische en persoonlijke aandacht voor uw situatie, terwijl Het Nalatenschapskantoor juist de administratieve, financiële, juridische en fiscale aspecten van de nalatenschap voor u op een zakelijke manier aanpakt. Iets waar uw hoofd misschien niet naar staat of iets wat voor u om wat voor reden dan ook op dit moment niet haalbaar is. Vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid staan daarbij altijd centraal. Het Nalatenschapskantoor streeft er naar u op een deskundige manier te ontlasten en praktisch dienstbaar te zijn. Het hoofddoel daarbij is u rust en ruimte te bieden, zodat u tijd kunt nemen voor uw verlies en voor andere zaken (zoals werk en gezin) die voor u belangrijk zijn.

 

Ik wil advies / hulp

logo nalatenschapskantoor

  • Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen
Bel ons voor vragen op 06-82074932

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.