Conflict bij het verdelen van de erfenis

Een erfenis wordt verdeeld in een periode van heftige emoties. Een dierbare is overleden en er moeten beslissingen gemaakt worden over praktische zaken.

Advocaat erfrecht

Zijn jullie het als erfgenamen onderling oneens? Of zijn jullie ontevreden over de executeur? Dan kan een gang naar de rechter een oplossing bieden. Het is verstandig je daarin bij te laten staan door een advocaat gespecialiseerd in erfrecht.

Mediation

Erfgenaam worden is een emotionele gebeurtenis. Misschien ben je blij dat je een erfenis krijgt, maar tegelijkertijd ben je ook verdrietig omdat iemand van wie je houdt overleden is. Iedereen beleeft verdriet anders. Sommige mensen moeten vreselijk huilen, anderen trekken zich terug, of worden kribbig. Soms stuit je dan op onbegrip. Mensen die denken je […]

lees meer

Ruzie over verdelen van de erfenis

Er is vaak ruzie bij het verdelen van de erfenis. Als er geen testament is, zullen jullie alles zelf moeten verdelen. Welke mogelijkheden zijn er als jullie er onderling niet meer uit komen?

lees meer

Erfenis na scheiding

Het regelen van de erfenis bij nieuw samengestelde gezinnen is lastig. Komt een van je ouders te overlijden, maar heeft hij/zij een nieuwe partner? Laat je dan goed voorlichten over je rechten als kind.

lees meer

Ontslag executeur

Ben je van mening dat de executeur niet geschikt is voor zijn/haar taak. Het is mogelijk om de executeur te ontslaan. Je moet dan wel naar de kantonrechter.

lees meer