Is er sprake van achterstallige alimentatie, dan kan dit ook na het overlijden van de betalende partij gevorderd worden. Dit geldt zowel voor de kinder- als partneralimentatie.

Vordering kinderalimentatie

Zo kan het zijn dat vader bijvoorbeeld jarenlang geen kinderalimentatie aan moeder heeft betaald. Vader komt te overlijden. De kinderen zijn ondertussen volwassen en hebben geen contact meer met moeder. Moeder kan dan besluiten om de achterstallige alimentatie bij haar kinderen (de erfgenamen) te gaan vorderen. Dit vorderen kan niet onbeperkt. Je kan maximaal tot vijf jaar terug alimentatie vorderen. Hierna kan niet meer worden geïnd, tenzij de verjaring is gestuit doordat moeder bijvoorbeeld binnen de verjaringstermijn een aanmaning heeft gestuurd.

Vordering partneralimentatie

Een ander voorbeeld heeft betrekking op de partneralimentatie. De moeder van iemand is overleden. Zij had recht op partneralimentatie, maar heeft dit de laatste jaren niet meer ontvangen. De erfgenamen kunnen dit nu alsnog vorderen bij de ex van moeder.

Hulp bij vorderen alimentatie

Wil jij graag de alimentatie vorderen, maar weet je niet hoe je dit het beste aan kan pakken? Onze medewerkers willen jou hier graag bij helpen. Neem gerust even contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder op weg.