“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Herdenken

  • Herdenken is belangrijk in het rouwproces.
  • Iedereen herdenkt op zijn/haar eigen manier.
  • Je kunt iemand ook online herdenken.
9,4
Klanten vertellen

530 beoordelingen

Lees voor

Als een dierbare komt te overlijden zul je zien dat je is er vaak veel behoefte om hem of haar te herdenken. Dit herdenken begint eigenlijk al bij de uitvaart. Vaak worden er herinneringen opgehaald en vertellen de aanwezigen elkaar wat de overledene voor hen heeft betekend. Ook verderop in het rouwproces blijft het herdenken belangrijk. Dit gebeurt zowel passief als actief. Passief herinneren gebeurt iedere dag. Je komt iets tegen dat van hem of haar was en de herinneringen komen bovendrijven. Maar veel mensen vinden het ook fijn om actief te herinneren. Even een kaarsje branden of een bloemetje neerzetten bij het graf. Vroegere tradities in ere houden, oude foto’s bekijken. Iedereen herdenkt op zijn of haar eigen manier. Wanneer je jouw nabestaande herdenkt geeft dat troost.

Online herdenken

Het is ook mogelijk om de overledene online te herdenken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op Facebook of Instagram een herdenkingsstatus aan te vragen. De pagina van de overledene blijft dan bestaan, maar er kunnen geen berichten meer worden geplaatst. Het is ook mogelijk om van de profielpagina een besloten gedenkplek te maken waar familie en vrienden van de overledene hem of haar kunnen herdenken en foto’s en verhalen met elkaar kunnen delen.

Sterrenhemel

De sterrenhemel is een initiatief van Monuta. Het is een digitale plek waar je een mooie herinnering aan jouw dierbare kunt aanmaken in de vorm van een ster. Zo kun je herdenken en herinneren op een moment waarop je daar zelf behoefte aan hebt. Ook jij kunt een digitale ster aan maken van jouw dierbare op de sterrenhemel van Monuta.

Meer informatie