Estate planning voor jouw nalatenschap

Wat is estate planning?

Estate planning is de Engelse term voor nalatenschapsplanning. Het betekent dat er maatregelen worden genomen om te zorgen dat er zo min mogelijk erfbelasting betaald hoeft te worden over de erfenis. Bij het ontvangen van een erfenis gaat er een grote bijdrage naar de Belastingdienst; de zogenaamde erfbelasting. Wanneer je ervoor zorgt dat de erfenis gestructureerd wordt overgedragen levert dit belastingtechnisch een voordeel op.

Voor wie?

Estate Planning is geschikt voor iedereen die iets na te laten heeft. Natuurlijk zijn de belangen en de besparingen op de erfbelasting groter als er een groot vermogen is. Ook is er meer te regelen als je een eigen bedrijf hebt. Maar ook als je een eigen woning hebt en/of een spaarpotje, kun je met estate planning veel bereiken.

Voordelen

Met estate planning ben je ervan verzekerd dat de zaken goed geregeld zijn als je komt te overlijden. Je kunt er zeker van zijn dat je met behulp van estate planning:

  • Erfbelasting en schenkbelasting bespaart
  • Zelf bepaalt aan wie en wanneer je jouw vermogen overdraagt
  • Jouw nabestaanden zorgeloos achterlaat
  • Zorgt voor continuiteit van jouw onderneming

Goed regelen geeft rust

Met estate planning heb je een zorg minder. Je weet zeker dat jouw nalatenschap goed geregeld is en dat daarbij de juiste beschermingsmaatregelen zijn genomen. Nabestaanden worden hier na jouw overlijden niet mee opgezadeld. Zij krijgen het al moeilijk genoeg als je weg valt. Heb je wel eens bedacht hoeveel geld het kost als er na jouw overlijden ruzie over de erfenis ontstaat en erfgenamen uiteindelijk bij de rechter terecht komen? Om nog maar niet te spreken over het verdriet van lange familieruzies. De kans op een ruzie wordt kleiner wanneer je van te voren alles goed geregeld hebt.