“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Uitvaart in het buitenland

  • Overlijdt iemand in het buitenland, dan zal de reisverzekering ervoor zorgen dat het lichaam naar Nederland wordt gebracht.
  • Is er geen verzekering, dan komen de kosten voor eigen rekening.
  • Is dit geen optie, dan zal de uitvaart plaatsvinden in het buitenland.
9,6
Klanten vertellen

1056 beoordelingen

Lees voor

Komt er iemand te overlijden in het buitenland, dan kun je ervoor kiezen om de uitvaart ook in het buitenland te laten plaatsvinden. In dat geval kan de Nederlandse ambassade een lijst geven van lokale begrafenisondernemers met hierbij een schatting van de kosten. Het kan goed zijn dat dit kostenplaatje afwijkt van de kosten van een uitvaart in Nederland. Deze eventuele extra kosten vergoedt de uitvaartverzekering niet. Na een crematie in het buitenland is het mogelijk de asbus mee terug te nemen naar Nederland. De asbus mag je gewoon invoeren. Hier zijn geen beperkingen of voorschriften aan verbonden. Je kunt de asbus door een professioneel repatriëringsbedrijf naar Nederland laten vervoeren, maar je kunt de asbus ook zelf meenemen in de auto of als handbagage in het vliegtuig. Het is dan wel verstandig om ook de verklaring van overlijden en een verklaring van de crematie bij je te hebben.

Repatriëring

Bij een overlijden in het buitenland is het gebruikelijk dat het lichaam wordt teruggebracht naar Nederland. Dit heet repatriëring. De alarmcentrale van de reisverzekering regelt dit. De reisverzekering dekt ook de kosten van de repatriëring. De alarmcentrale werkt samen met de Nederlandse ambassades of consulaten om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kan enige tijd duren voor het lichaam terug wordt gebracht naar Nederland. Er moeten namelijk de nodige stappen worden doorlopen, waarbij plaatselijke gewoonten soms in de weg kunnen zitten.

Vanuit je eigen huis je notaris zaken (online) regelen

Maak snel een testament op maat bij Thuisnotaris. Wij bieden de scherpste tarieven in de markt. Heb je meer hulp nodig? Dan staan wij voor je klaar om je te helpen en adviseren. 

Bekijk onze site en oriënteer gratis en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Onze dienstverleners

Meer informatie