“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Een weduwnaar uit Stadskanaal bezoekt regelmatig het graf van zijn overleden echtgenote. Hij is niet zo goed ter been en kan niet lang staan. Om hem tegemoet te komen plaatste zijn familie een houten bankje bij het graf. Zo kan hij rustig bij het graf van zijn vrouw zitten. Hier ontstond echter een hoop heisa over. De gemeente was het niet eens met de plaatsing van het bankje. Het zou niet volgens de regels zijn om een bankje op deze plek te zetten. Een handtekeningenactie volgde en met succes! Het bankje mag blijven!

Spoeddebat

De kwestie werd zowaar in een spoeddebat behandeld. Dit naar aanleiding van een petitie die 25.000 keer werd ondertekend. Ook de oppositie in de gemeenteraad stond vierkant achter de weduwnaar. De gemeente kon eigenlijk niet anders dan bakzeil halen. De weduwnaar is heel blij! “Ik ben heel dankbaar. Ook voor alles dat de mensen voor me gedaan hebben. Geweldig! Zo kan ik toch bij haar zijn.”

Monumentje

De gemeente Stadskanaal neemt het bankje nu over van de familie en zal er een soort monumentje van maken. Er komen mooie dichtregels op te staan en het wordt iets naar voren gezet. Andere inwoners van de gemeente wordt nu toegestaan om klapstoeltjes te gebruiken als zij bij een graf van een dierbare willen zitten.