“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Celstraf voor zoon die vader weken dood in huis liet liggen

12 apr, 2019 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

In de rechtbank Den Bosch diende onlangs een zaak tegen een 51-jarige man uit Nuenen. De man liet zijn 84-jarige vader wekenlang dood in zijn woning liggen. Er is een voorwaardelijke celstraf geëist tegen de 51- jarige zoon.

Luchtverfrissers

Toen de man al enkele weken niet meer werd gezien in de buurt en de gordijnen maar dicht bleven, begonnen mensen zich zorgen te maken. Toen men constateerde dat er veel vliegen voor het raam zaten werd de politie ingeschakeld. De zoon bleek na het overlijden van zijn vader nog vaak bij zijn vader thuis te komen. De politie vond onder andere luchtverfrissers in de woning en rondom het lichaam. Dit omdat het volgens de verdachte begon te stinken.

Gezondheidsredenen

De vader lag er al circa tien weken. Uit sectie bleek dat de man aan een natuurlijke dood is gestorven. Onlangs vond de rechtszaak plaats. Hierbij was de zoon zelf niet aanwezig in verband met gezondheidsredenen. Hij was in de tussentijd getroffen door een herseninfarct en had daarnaast ook hersenvliesontsteking opgelopen. Dit had ook effect op de straf die hij kreeg opgelegd. Vanwege de gezondheidsklachten was hij niet geschikt voor een cel- of taakstraf. De geëiste straf is daarom voorwaardelijk. De officier van justitie vindt de kwestie te ernstig om een geldboete te geven.

Geld

De zoon heeft, behalve dat hij erg geschrokken is van de dood van zijn vader, geen goede reden voor zijn daad gegeven. Volgens de officier van justitie ging het hem om het geld. De zoon was financieel afhankelijk van zijn vader. Hij ontving zelf geen uitkering. Daarom maakte hij gebruik van de AOW en het pensioen van zijn vader om schulden af te lossen en om in zijn levensonderhoud te voorzien. De advocaat van de zoon pleit voor vrijspraak, omdat er geen opzet was op het verbergen van het lijk van zijn vader. Meneer was in paniek geraakt. Bij een eventuele veroordeling moet er geen straf komen, pleitte ze. Binnenkort zal de rechter een besluit nemen in deze zaak.