“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Miljonair Arend Broekhuis paste in 2012 zijn testament aan en liet vastleggen dat zijn vermogen naar het Leger des Heils en De Zonnebloem zou gaan. Zij zouden elk 12,2 miljoen euro ontvangen. Zijn weduwe en drie stiefdochters begonnen een rechtszaak en eisten een nietigverklaring, omdat hij niet wilsbekwaam zou zijn toen hij zijn testament liet aanpassen. Tot grote ontsteltenis van zijn weduwe en haar dochters heeft de rechter toch geoordeeld dat het testament wel degelijk rechtsgeldig is. De twee goede doelen zullen hun geld ontvangen.

Dement of niet?

Volgens de weduwe zou meneer al dement zijn geweest toen hij, een jaar voor zijn dood, zijn testament liet wijzigen. Helaas voor de weduwe werd dit in de rechtszaal weerlegd. Uit verschillende documenten bleek dat de miljonair wel fysiek achteruit was gegaan, maar dat er geestelijk niets aan de hand was. Ook vrienden van Broekhuis konden dit bevestigen. Hij werd beschreven als slim en vrijgevig. Ook gaven zij aan dat de relatie met de weduwe, met wie hij 55 jaar getrouwd was, al langere tijd niet goed was.

Hoger beroep

De goede doelen reageren verheugd. “Met dit geld kunnen we heel veel mensen helpen”, zo zegt Jan-Willem Heijkoop van De Zonnebloem. Toch laten de nabestaanden het er niet bij zitten. Na het teleurstellende vonnis gaan zij in hoger beroep.