“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Als Nederlandse consument hoef je voortaan niet meer naar de notaris als je een samenlevingscontract of testament wilt laten opstellen. Je kan ook gewoon naar de Hema. De Hema introduceerde onlangs zijn notarisdienst. Voor een vaste prijs van 125 euro kun je een contract laten opstellen en ondertekenen.

Online akte

Het opstellen van een akte kan via internet, waarna een conceptversie via e-mail wordt toegestuurd. Consumenten kunnen zelf kiezen welke notaris de akte moet ontvangen. Zij nemen vervolgens contact op met de gekozen notaris om de akte te ondertekenen. Daarna is het document rechtsgeldig. Bij het bedrag van 125 euro is de btw inbegrepen, net als de kosten voor het ondertekenen bij de notaris en het bewaren van de akte.

Niet voor elke consument

Het lijkt dus bijna te mooi om waar te zijn. Het betreft hier echter wel een standaard contract. Deze zal niet voor iedereen passend zijn. Er zitten dus wat haken en ogen aan. Veel notarissen zijn dan ook niet te spreken over deze stap van de Hema. Wees als consument alert en laat je goed informeren of dit contract passend is voor je persoonlijke situatie. 

Hema-diensten

De notarisdienst is de zoveelste dienst die Hema buiten het ’traditionele’ warenhuis concept aanbiedt. De winkelketen biedt ondermeer ook al verzekeringen en cursussen aan.