“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”
9,5
Klanten vertellen

1337 beoordelingen

Volgens de wet hebben werknemers na het verlies van hun partner vier vrije dagen om te rouwen. In de praktijk ligt het verzuim na een dergelijk verlies van een dierbare echter op 170 dagen. 

Ziek thuis

Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen hun partner. Dit komt neer op ongeveer 150 partners per dag. De vier dagen rouwperiode die de overheid heeft ingesteld blijkt helaas niet voldoende. 40 procent van de werknemers die iemand heeft verloren belandt toch weer ziek thuis. Bijna een kwart (23 procent) komt helemaal niet meer terug op de werkvloer. 

Goed afscheid

Deze cijfers zijn naar voren gekomen in een onderzoek van uitvaartorganisatie Yarden. Volgens directievoorzitter Ron Bavelaar is het van het grootste belang om goed afscheid te nemen van je geliefde:"We komen er steeds meer achter dat je herinneringen aan een overledene moet koesteren. Dat helpt bij het rouwproces. De begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. Liefde is sterker dan de dood."

Belangrijke reden ziekteverzuim

Rouw is een van de grootste redenen voor ziekteverzuim. Het is dan ook belangrijk dat hier door werkgevers zorgvuldig mee wordt omgegaan. "Het is voor bedrijven van belang de reglementen hier nog eens op na te slaan en indien nodig wat coulanter met de rouwperiode om te springen. De praktijk wijst immers uit dat mensen zich anders op termijn toch weer ziek melden", aldus Bavelaar.